Arkivfoto.

Arkivfoto.

Rumænsk bande:

Seks Netto-indbrud på en nat

Af
Jesper Lundh

En rumænsk tyve-bande står tilsyneladende bag seks indbrud i Netto-butikker i hele Nordsjælland i nat. Alle steder er de gået målrettet efter spiritus og cigaretter.
Både i Ølsted, Smørum, Græsted, Hørsholm, Værløse og Hillerød var tyvene i løbet af natten på besøg - og kun i efter indbruddet i Græsted lykkedes det at fange en tyv.
Her flygtede to gerningsmænd i en rød VW Polo, der var stjålet i Haderslev, men på Hillerødvej syd for Helsinge landede bilen i grøften og de to tyve stikke af. Det lykkedes dog politiet at fange den ene af mændene - en rumæner. Bilen var fyldt med tyvekoster fra butikken i Græsted.
Indbrudene er begået med så korte mellemrum, at det ifølge politiet ikke kan være de samme personer, der står bag alle tyverier.
"Indbrudene ligger så tæt på hinanden, at de dårligt har kunnet nå rundt. Jeg tror, der er tale om flere gerningsmænd, og der er sikkert sendt et hold op for at rydde cigaretlagret i Netto," siger vicepolitikommissær Carl Karkov fra Nordsjællands Politi.
I Værløse gik det ud over Netto i Bymidten i nat klokken 03.54, hvor tyvene brækkede en stor bagdør i stål op med et kraftigt koben, inden de slap afsted med cigaretskabet. På videoovervågningen kan man se fire personer - ifølge politiet formentlig af østeuropæisk herkomst.


null

Publiceret 01 August 2011 13:10