Arkivfoto.

Arkivfoto.

Ny fidus:

Tricktyv snød svagtseende kvinde for 5000 kr.

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

Falske hjemmehjælpere, blikkenslagere, TDC-folk, postkortsælgere, nye naboer og så videre - tricktyvene har mange forklaringer og forklædninger, når det drejer sig om at fuppe især svage ældre mennesker og franare dem kontanter og smykker.

En ny variant kan nu skrives ind i tricktyvenes lærebog: En mand ringede på døren til en svagtseende 64-årig kvinde i en lejlighed i Nygårdterrasserne i Farum. I hånden havde manden 5000 kroner i kontanter, og han bad kvinden om hjælp. 

Manden gav kvinden de 5000 kroner, hvis kvinden så ellers ville være så venlig at overføre tilsvarende 5000 kroner fra sin bankkonto til et kontonummer, han gav kvinden.

Den venlige, svagtseende kvinde kontaktede sin bank og fik overført de 5000 kroner til den konto, manden havde bedt om. 

Men da transaktionen var gennemført, snuppede manden de 5000 i kontanter og forsvandt, og tilbage stod kvinden uden kontanter og med 5000 mindre på bankkontoen.

Heldigvis har politiet gode spor i sagen.

"Kvinden kender manden af udseende og fornavn. Han har et udenlandsk klingende navn. Og manden, der er mørk og måske fra Somalia, har tidligere snydt kvinden for 4000 kroner og en mobiltelefon," siger vicepolitikommissær Finn Duris, Nordsjællands Politi, til Lokalavisen.dk.

Publiceret 02 August 2011 15:36