Tania Stage blev DM vinder i SB-klassen i dragrace. Lillebror Thobias blev nr. 2 i Superkomp.-klassen.

Tania Stage blev DM vinder i SB-klassen i dragrace. Lillebror Thobias blev nr. 2 i Superkomp.-klassen.

Dragrace:

DM-vinder i lædertøj og strutskørt

Tania Stage vandt som den første kvinde DM i dragrace foran en stribe mandlige konkurrenter

Af
Af Martin Schultz

Dragrace er ikke lige en sport man forbinder med kvinder, men ikke desto mindre har Djursland netop fået landets første DM vinder i klassen Street Bike Dragrace.
Og vinderen er den 35-årige Tania Stage fra Feldballe, som har kronet flere års sportslig fremgang i den macho-agtige accelerationssport med en sikker førsteplads i Thisted forrige weekend efter seks afdelinger med op til ti løb pr. afdeling.
”Afgørelsen faldt først i den sidste afdeling. Jeg tillod mig at have et lyserødt strutskørt uden på læderdragten under løbene i den sidste afdeling. Jeg vil signalisere, at jeg både er kvinde og er skrap til motorsport,” siger Tania Stage, som er den eneste kvinde blandt de omkring 50 elitekørere i dragrace i Danmark.

Et rustent team

Tania Stage befinder sig godt i den mandeverden, som motorcykelsporten er.
”Jeg kan ind i mellem godt savne lidt kvindeselskab, men jeg har vænnet mig til tonen og kan klare den,” siger Tania Stage, som til daglig er pædagog og souschef i SFO'en på Kolind Centralskole.
Hun har altid været lidt af en ”drengepige”, og når man så kommer ud af en familie med oktan i blodet, så er retningen sat for en sportskarriere med total tempo under cyklen.
”Hele min familie har kørt på gadecykler og vi var kendt for at køre gamle Honda'er. Det gav os tilnavnet MC Rust og derfor hedder vi i dag Team Rust Dragracing,” fortæller Tania Stage.
Lillebror Thobias kører også dragrace og blev nr. 2 ved DM i den mere potente Superkomp. klasse. Han er mekanikeren i familien og sørger for at materiellet er tip top i stand før hvert løb.
Og så er de to racer-søskendes mor Susanne Stage en ”Pit Mama”, som er med til alle løb og sørger for alt fra håndmadder til oliedunke.

Afsted som en raket

Dragerace er en accellerationssport, som køres både i bil og på motorcykel.
De to djurslandske søskende Tania og Thobias Stage kører begge på ombyggede Yamaha YZF motorcykler på henholdvis 750 og 1.000 cc.
Sporten går ud på at tilbagelægge henholdsvis 201 og 402 meter så hurtigt som muligt fra en fast start.
”Når jeg kører på 402 meter distancen, når jeg op på en fart på omkring 180 km og fire gearskift indenfor de 12-13 sekunder, som det tager at nå i mål,” fortæller Tania Stage.
Dragrace kan kun køres ganske få steder i landet på grund af de ekstreme krav til banen, men på Djursland køres der dragrace med international deltagelse både til Allingåbro Motorfestival i maj og til Mosten Raceday første weekend i september.
Så skal Tania og lillebror Thobias af sted med Yamaha cyklerne, og så skal Team Rust vise alle gutterne, at DM vinder Tania er alt andet end rusten.

Publiceret 23 August 2011 13:19