Smiler du altid i smilets by?

Smiler du altid i smilets by?

Er Aarhus ikke bare lidt irriterende?

Aarhus har mange gode sider, men vi skal også huske de negative. Det vil tre piger nu prøve at få os til - med et glimt i øjet, naturligvis

Af
Søren Bjerg Nielsen

Der lugter af pis i Telefongyden, der er grim graffitti på væggene og så er der desuden ensrettet overalt i Aarhus.
Det er ikke altid en dans på roser at bo i "Smilets by", og det vil de tre tilflytterpiger Maria Risum Jensen, Thea Thaysen og Louise Krogh Andersen gerne have os til at udnytte.
Derfor har de oprettet gruppen "Smiler du altid i Århus? Really?" på Facebook, hvor man kan uploade billeder af de ting der lige går dig på nerverne i øjeblikket. Idéen opstod forbindelse med sommerskolen på Aarhus Universitet, hvor de alle tre studerer til cand. ling. merc., da de skulle udvikle en Facebookside, hvor gruppen med flest likes efter endt forløb ville vinde. Og mens sejren gik til to islændinge og en brite der fokuserede på planking-fænomenet, er det ikke slut for de tre pigers irritations-site.
"De fleste kan jo godt lide at brokke sig, så hvorfor ikke gøre det i flok? Måske er toget bare forsinket, eller man har tabt sin is, men ved hjælp af siden kan man støtte hinanden i irritationen," fortæller Maria Risum Jensen.

Brok på landsplan

Gruppens fokus har indtil videre været fastlagt på Aarhus, men alle tre vil gerne udvide til at være landsdækkende. Det får de mulighed for nu, hvor sommerskolen er afsluttet.
"Vi var tvunget til at lave siden Aarhus-relateret, men nu er tanken, at vi gerne vil udvide så alle andre kan være med. Meget af vores omgangskreds kommer ikke selv fra Aarhus, så vi har haft sværere ved at få nogle af dem til at deltage," forklarer Thea Thaysen.

Ikke nok med at der altid lugter af pis i Telefongyden, men nu der er også en der har knækket sig. Really?!

Ikke nok med at der altid lugter af pis i Telefongyden, men nu der er også en der har knækket sig. Really?!

Plenums-irritation

Om folk fra Aarhus (eller resten af landet, for den sags skyld) har lyst til at brokke sig i plenum må tiden vise, men om der kommer stor tilslutning til gruppen eller ej, er ikke noget der overhovedet går indehaverne på.
"Vi kommer til at fortsætte siden," fortæller Maria Risum Jensen, "for vi synes selv det er sjovt. Vi ved at dem der er på siden allerede nu både kigger og kommenterer tingene, og man behøver jo ikke være mange, for at have det sjovt."

Maria Risum Jensen (til venstre), Thea Thaysen og Louise Krogh Andersen vil have billeder af de små irritationsmomenter i bybilledet.

Maria Risum Jensen (til venstre), Thea Thaysen og Louise Krogh Andersen vil have billeder af de små irritationsmomenter i bybilledet.

null

Publiceret 25 August 2011 10:00