En patrulje hastede lørdag til Kastrup Lufthavn med en 67-årig mands ejendele efter at have afsløret tyvebande på asylcenter. Arkivfoto

En patrulje hastede lørdag til Kastrup Lufthavn med en 67-årig mands ejendele efter at have afsløret tyvebande på asylcenter. Arkivfoto

Politi afslører asylansøger-tyvebande efter tricktyveri

Et tricktyveri i S-toget mod en 67-årig mand førte politiet på sporet af større tyvebande

Tre asylansøgeres tricktyveri mod en 67-årig mand i toget på Allerød Station, sendte Nordsjællands Politi på sporet af en større asylansøger-tyvebande med base på Center Sjælsmark, oplyser politiets vagtchef Susanne Philipson.

Spurgte om vej til Stockholm

En 67-årig mand var sammen med sin kone lørdag morgen ved 06.40-tiden steget på S-toget på Allerød Station for at tage til Kastrup Lufthavn, hvorfra de klokken 10.20 skulle rejse afsted på ferie i udlandet.

Parret var netop steget på toget, da en gruppe på tre unge mennesker kontaktede for at spørge om vej til Stockholm.

"Under samtalen, der var ment som afledningsmanøvre overfor det ældre par, snuppede en af de unge personer den 67-årige mands rygsæk, hvori han havde pas, penge, kamera og kreditkort," fortæller vagtchef Susanne Philipson.

Stak af i taxa

Derefter forsvandt de tre unge tricktyve hurtigt fra toget, hoppede ind i en taxa og satte kursen mod Center Sjælsmark.

Den 67-årige mand havde dog allerede opdaget, at han var blevet bestjålet, så han fik hurtigt alarmeret politiet, og fortalte de unge tyve var stukket af i en taxa.

Nordsjællands Politi kontaktede taxa-centralen, som kunne bekræfte at en taxa var undervejs fra Allerød Station til Center Sjælsmark, og en politi-patrulje blev derfor straks sendt afsted mod asylcenteret.

Efter turen forsøgte tricktyvene først at betale for taxaturen med den 67-årige mands kreditkort, hvilket chaufføren dog nægtede, hvorfor de tre asylansøgere istedet betalte for turen med kontanter.

Afsløret med masser af tyvekoster

På et værelse begyndte tyvene at pakke kosterne ud fra mandens rygsæk, men før de nåede at fordele rovet mellem sig, trængte politi-betjente ind på værelset for at anholde de tre mænd.

Ved en ransagning af værelset fandt betjentene en større mængde stjålne iPods, iPhones samt mobiler af flere andre mærker.

Udover de tre mænd, der blev taget på fersk gerning, blev yderligere tre mænd anholdt og sigtet for at have medvirket til de øvrige tyverier.

Patrulje hastede til lufthavnen

En patrulje fra Nordsjællands Politi hastede efterfølgende til Kastrup Lufthavn for at overbringe den 67-årige mand hans pas og øvrige personlige ejendele i rette tid inden flyet skulle lette klokken 10.20, oplyser Susanne Philipson.

null

Publiceret 03 September 2011 15:16