Spritkørsel kostede 10.000 kroner

Bilist uden kørekort blev dømt for at køre med sprit i blodet

Af
Pernille Kristensen

En nu 61-årig mand fik lavet en højst uheldig parkering en decembernat i 2007.
I Retten i Helsingør skulle han forleden forklare, hvordan hans bil var endt med to hjul ud over en skrænt på Torpenvangen i Humlebæk - og ikke mindst om han havde forsøgt at køre i spirituspåvirket tilstand.

Det sidste benægtede den 61-årige. I retten forklarede han, at han havde lavet den uheldige parkering umiddelbart inden, at han gik indenfor til en fest. Her havde han drukket og bagefter lagt sig ud i bilen for at sove. Han havde blot tændt bilen kortvarigt for at få varmen, fortalte han.

Ringede til politiet

To betjente, der blev kaldt til stedet, kunne ikke bringe meget mere lys over sagen i retten. De forklarede begge, at der havde været lys i kabinen, og at bilnøglen ikke var at se, men ingen af dem kunne huske, om motoren havde været varm.
Det kunne det vidne, der havde tilkaldt dem, til gengæld, og han havde en anden version af aftenens gang.

Vidnet forklarede, at han var vågnet ved en kraftig opgasning. Han var derefter gået udenfor og havde set den tiltalte gasse bilen op. Da han vurderede, at manden var beruset, havde han kontaktet politiet og havde selv tilbageholdt ham, indtil de var nået frem. Han afviste samtidig, at bilisten blot havde sovet i bilen.
Den 61-åriges promille var efterfølgende blevet målt til 2,04. Ydermere havde han ikke haft kørekort siden 1970'erne.

I retten valgte dommeren at lægge vægt på vidnets forklaring og fandt det derfor bevist, at den 61-årige havde kørt spritkørsel. Han blev desuden dømt for kørsel uden kørekort i Rønde i maj 2010.
Dommeren idømte manden 20 dages betinget fængsel med en prøvetid på to år, en bøde på 10.000 kroner og en frakendelse af retten til at føre bil i tre år. Han skal desuden betale sagen omkostninger.

Publiceret 05 September 2011 10:15