28-årig snød forsikringen for at kunne betale husleje

Mand, som var tøjekspedient i Hillerød, forsøgte sig med svindel tre gange, fordi pengene ikke slog til - til sidst fattede forsikringsselskabet mistanke

Af
Tim Panduro

Dobbelt husleje på grund af en usælgelig lejlighed drev en pengeforlegen 28-årig mand til forsikringssvindel.

Det erkendte han i retten i Hillerød forleden, da han stod tiltalt for over tre gange at snyde forsikringsselskabet TopDanmark.

Den 28-årige fortalte ifølge retsbogen, at han 26. september 2009 var i akut pengenød.

Salget af en lejlighed trak ud, og han var allerede flyttet - så hyren som ekspedient i en tøjforretning i Hillerød rakte ikke til at dække alle udgifter til den dobbelte husleje.

Bestjålet på værtshus

Derfor meldte han via TopDanmarks hjemmeside, at han på et værtshus i Hillerød havde fået stjålet en taske med en computer og tøj for i alt 11.643 kroner.

Anmeldelsen blev underbygget med et par kvitteringer, han forfalskede ved hjælp af en kvitteringsbog på hans arbejdsplads.

Forsøget gik godt - men selv om han fik lejet sin ene lejlighed ud, rakte pengene fortsat ikke.

Han fik nemlig ikke nok ind i husleje i forhold til udgifterne til lejligheden. Derfor gjorde han forsøget igen præcis fire måneder senere.

Fremgangsmåden var den samme - blot var historien ændret til, at han havde fået stjålet tøj for 5.998 kroner i omklædningsrummet ved Badmintonhallen. Igen kom der sving i kvitteringsbogen, så han kunne fremvise dokumentation for sit krav.

Brød sammen

Tredje gang blev langtfra lykkens gang for den unge forsikringssvindler.

En ekstraordinær varmeregning på 17.000 kroner bragte igen økonomien ud af kurs, og 22. november sidste år anmeldte han, at han havde fået stjålet tøj for 6.498 kroner - igen i badmintonhallens omklædningsrum.

Også her sendte han forfalskede kvitteringer ind. Forsikringsselskabet fattede dog mistanke og ringede til ham.

Det førte ifølge den 28-åriges forklaring til, at han brød sammen og erkendte alt. Ifølge retsbogen beskrev han det som en lettelse at blive afsløret.

Han har siden indgået en afdragsordning med forsikringsselskabet.

Falsk anmeldelse til politi

I to af tilfældene meldte han - sandsynligvis på forsikringsselskabets forlangende - de påståede tyverier til politiet, og det skaffede ham oven i sigtelser for falsk anmeldelse.

Straffen endte på 60 dages betinget fængsel.

At straffen blev betinget skyldes en lang række formildende omstændigheder:

Han har gode personlige forhold, er ikke tidligere straffet, han har erkendt samtlige forhold og selv indgået afbetalingsordning, og der er gået lang tid mellem forholdene, blev afsløret, og de kom for retten.

Ud over de 60 dages betinget fængsel blev han idømt 60 timers samfundstjeneste. Han skal desuden betale sagens omkostninger.

Publiceret 01 October 2011 10:00