Mads Brügger i

Mads Brügger i "Ambassadøren". Foto fra filmen

En aften med Mads Brügger og filmen "Ambassadøren"

Af
Af Peter Klar

Torsdag 6. oktober kl. 20 er der igen Louisiana Live i museets koncertsal. Denne gang er gæsten journalisten Mads Brügger, hvis nyeste film "Ambassadøren" (93 minutter) vises forinden kl. 17.30.

Mads Brügger er før gået undercover - som ærkerepublikaner i "Danes for Bush" og som kommmunistisk teaterleder i "Det røde kapel".

I "Ambassadøren", der er udtaget til hovedkonkurrencen i International Documentary Film Festival Amsterdam i november 2011, går han skridtet videre og forvandler sig til europæisk fup-diplomat, der handler med illegale diamanter i Afrika.

"Ambassadøren" viser, hvordan Mads Brügger med charme, selvtillid og en god portion bestikkelse bliver Liberias officielle konsul i Den Centralafrikanske Republik, en af verdens farligste lande.

Mads Brügger har gennem årene lavet radio og tv. blandt andet "Den 11. time" og sammen med Mikael Bertelsen "Læsegruppe Sundholm".

Brügger og Bertelsen er iøvrigt udnævnt til chefer for den nye radiokanal "Radio 24syv", der går i luften 1. november.

I samtalen med aftenens vært Synne Rifbjerg kommer Mads Brügger blandt andet ind på god og dårlig journalistik midt i en medietid.

Publikum er som altid velkommen til at bryde ind.

Louisiana Live er gratis for museets gæster. Buffet mv. og drikkevarer kan købes i Caféen, så det er muligt at spise sin middag efter filmen inden Live-mødet med Mads Brügger.

Publiceret 01 October 2011 10:00