Der var en, der var to, der var tre... fælden klappede for flere cyklister i gågaden. Foto: Peter Rahbek.

Der var en, der var to, der var tre... fælden klappede for flere cyklister i gågaden. Foto: Peter Rahbek.

Razzia mod cyklister og knallerter

Fælden klappede for 322 cyklister og knallertkørere, da politiet satte ekstra mandskab ind i kampen mod ulovlig færdsel i traffikken

Af
Af Birgitte Masson

Der var nærmest kø, da Nordsjællands Politi i form af flere civile betjente havde stillet sig ned i Frederikssunds Jernbanegade.
Her blev der i sidste uge patruljeret og uddelt bøder til de mange cyklister og knallertkørere som ikke havde forstået, at det er forbudt at køre i en gågade.
Og det ekstra mandskab som blev send på gaden overalt i politikredsen udløste 322 sigtelser til borgere som på cykel eller knallert ikke havde overholdt færdselsloven.
"Razziaen i sidste uge var et led i en landsdækkende kampagne rettet mod cyklister og knallerter. Nogle gange kører vi kampagner rettet mod bilister som kører uden seler eller som taler i mobil.
Denne gang valgte vi, at bakke op om kampagnen mod cyklister og knallerter. Blandt andet derfor sendte vi ekstra mandskab ud på gaderne," siger funktionsleder hos Nordsjællands Politi Henrik Laugesen til Lokalavisen.

Anarki i gågaden

Var man i sidste uge vidne til razziaen, kunne man opleve, at det både var civile betjente og politi i uniform som var sendt på gaden.
"Navnligt ved knallertsager forsøger vi at operere i civil for at undgå de kedelige knallertjagter.
I stedet tager vi dem, når de selv standser og står af knallerten," siger Henrik Laugesen.
I følge ham hersker der en form for anarki i gaden, hvor mange cyklister og knallertkørere blæser højt og flot på, at det ikke er tilladt at køre i en gågade.

Publiceret 05 October 2011 10:30