Feriecentret ved flyvestationen rejser store spørgsmål om trafikken, mener planudvalgsformand John I. Allentoft (K).

Feriecentret ved flyvestationen rejser store spørgsmål om trafikken, mener planudvalgsformand John I. Allentoft (K).

Furesø-kritik af nyt feriecenter

Trafikken er et stort uafklaret spørgsmål, mener planudvalgsformand, der kritiserer Egedal for ikke at have inddraget nabokommunen

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

1.500 ferieboliger og et kæmpe vandland. Nordeuropas største feriecenter. Altsammen på Knardrup-siden af flyvestationen.
Den nyhed har fået armene i vejret hos nabokommunen Egedal, og borgmester Willy Eliasen (V) har blandt andet udtalt, at det storstilede projekt også vil være til gavn for Furesø Kommune.
Men den melding vækker undren hos planudvalgsformand John Ingemann Allentoft (K). For Furesø er slet ikke blevet inddraget, siger han:
"I den forbindelse havde det været et tegn på godt naboskab, hvis Egedal i løbet af den lange proces havde kontaktet Furesø Kommune, så vi kunne samarbejde om de muligheder, men også problemer, som dette kæmpeanlæg klods op ad kommunegrænsen til Furesø, kan give."

Hvordan tackle trafikken?

Han mener, at problemerne ved det store projekt dermed negligeres, og det gælder især trafikken:
"Nu ligger det ikke til mig at være fodslæbende med hensyn til nye projekter, men alligevel venter jeg, som formand for planudvalget i Furesø, på at høre, blandt andet hvordan man vil tackle afviklingen af trafikken fra de forventede 10.000 gæster. For én ting er sikker: En stor del af denne trafik vil gå gennem Furesø Kommune."

Publiceret 13 October 2011 22:04