Kæledyr brutalt halshugget i baghave

Natten til tirsdag blev tre kaniner angiveligt brutalt dræbt og to af dem fik revet hovedet af. Intet tyder på, det var et andet dyr, der står bag.

Af
Jeppe Lund

Tirsdag morgen vågnede Anne-Marie Rawlins ved sin mors skrig. I haven lå tre af familiens kaniner spredt ud over græsset - to af dem havde fået revet hovedet af.

De tre kaniner var i deres bur i haven, da familien gik i seng, men i løbet af natten har ukendte gerningsmænd angiveligt været inde i haven og foretaget det, der for Anne-Marie Rawlins er et uforståeligt drab.

"Det er så tragisk. Jeg forstår ikke, at nogen kan være så sindssyge", siger hun.

Den ene af de to kaniner, der mistede hovedet, var en såkaldt belgisk kæmpe med en vægt på omkring 10 kg.

"Den har mistet hovedet, og det er ikke til at finde. En ræv ville slet ikke have styrke til det", siger Anne-Marie Rawlins.

Kaninernes bur bar ingen præg af, et dyr havde forsøgt at komme ind.Foto: Jeppe Lund

Kaninernes bur bar ingen præg af, et dyr havde forsøgt at komme ind.Foto: Jeppe Lund

Ikke tegn på kamp

De tre kaniner har været i et bur, hvor der var en jernslå for døren. På buret er det ikke nogen tegn på, et dyr har kradset ved døren. Jernslåen er revet af dørstolpen, angiveligt ved at nogen har hevet hårdt i døren, så låsen er sprunget af.

Anne-Marie Rawlins kontaktede Dyrenes Beskyttelse for at høre, om det kunne være en ræv, en løs hund eller et tredje dyr, der står bag mordene. Ifølge dyreværnsorganisationen er det dog stærkt usandsynligt.

"Dyrenes Beskyttelse siger, at der ikke er nogen tegn på, at der har været nogen dyr. Og det er helt usandsynligt, at en ræv ville dræbe tre kaniner uden at spise nogen af dem", siger hun.

Der var heller ingen tegn på kamp mellem dyrene.

"Der var ikke blod, som hvis kaninerne havde været i kamp, og der var ingen bidemærker overhovedet", fortæller Anne-Marie Rawlins.

Hærværk, mener politiet

Ud over de tre kaniner i buret, har familien to andre kaniner. Den ene af dem var løs i haven om natten, men den er uskadt. Angiveligt har den gemt sig i blomsterbedene uden gerningsmændene - eller gerningsdyret - har fundet den.

Anne-Marie Rawlins har meldt kanindrabene til Nordsjællands Politi, men ifølge hende vil de ikke foretage sig noget. Politiet skriver en hærværksrapport, men foretager sig ellers ikke mere.

"Det er hårdt", siger en tydeligt påvirket Anne-Marie Rawlins.

"Det er helt vildt ufatteligt, at der er nogen, der har gjort det".

null

Publiceret 13 October 2011 08:12