Marcus Hansen fra Gundsømagle har lavet sit eget gyser-computerspil.

Marcus Hansen fra Gundsømagle har lavet sit eget gyser-computerspil.

12-årig dreng skaber sit eget computerspil

Marcus Hansen fra Gundsømagle vandt en Playstation 3, da han udviklede sit eget computerspil i Årets Junior Spiltalent-konkurrence

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

"Det er virkelig sejt. Jeg føler mig ret heldig."
Den 12-årige Gundsømagle-knægt Marcus Hansen har det store smil fremme i disse dage.
Det har han også alt mulig grund til. Forleden fik han nemlig en tidlig julegave, da han vandt Årets Junior Spiltalent-konkurrence hos Palles Gavebod på børnebibliotekernes fælles hjemmeside.
"Jeg fik en Playstation 3, og det er bare så fedt, for jeg har kun 2'eren derhjemme," siger han og smiler igen.
Marcus Hansen kom heller ikke sovende til sin Playstation og førstepladsen i konkurrencen. Han skulle nemlig udvikle det bedste computerspil med gys og gru som tema.
Resultatet er blevet spillet "Undgå væsner", som går ud på at være en heks, der flyver rundt og fanger græskar.

Skal undgå spøgelserne

"Det er blevet et sjovt spil, hvor man skal undgå at blive ramt af spøgelser. Jeg lavede det på en uge efter jeg fik downloadet et program, hvorfra jeg skulle lave mit eget spil. Derfra gik det slag i slag," siger Marcus Hansen, som også roser de syv andre computerspil, der var med i opløbet om at blive det bedste.
"Det var nogle fine spil. Især det spil, som endte på andenpladsen, var rigtig godt, men heldigvis faldt mit spil i dommernes smag. Jeg havde ikke regnet med at vinde konkurrencen, så jeg blev noget lamslået, da min mor og jeg tjekkede resultatet på Palles Gavebod," siger han.
Mens Marcus Hansen deler roser ud til sine konkurrenter, så får han selv masser af roser af dommerpanelet.

Kun en time om dagen

"Her er et simpel men velfungerende spil. Faktisk er det her min favorit af de mange bud, vi fik ind. Flere redaktionsmedlemmer morede sig også godt med udfordringerne. Det bringer mine tanker tilbage til Cauldron-spillene, med hele Halloween-temaet. Grafikken er god, og det er let med det samme at se, hvad man skal," lyder det fra dommerpanelet.
Tilbage i Gundsømagle er Marcus Hansen klar til at bruge sin Playstation og spille sit eget spil.
"Jeg vil gerne prøve at videreudvikle spillet, men jeg er faktisk ikke den store spillenørd.Selvfølgelig elsker jeg computeren og min nye Playstation, men jeg spiller kun en time om dagen, når jeg har lavet mine lektier," siger han.

Publiceret 01 December 2011 08:00