Anne Marie Cramer og Brian Braun foran en af de fem kølebiler, der hver dag bringer mad ud til 46 skoler i Hovedstadsområdet.

Anne Marie Cramer og Brian Braun foran en af de fem kølebiler, der hver dag bringer mad ud til 46 skoler i Hovedstadsområdet.

Nyt Birkerød-firma giver 46 skoler sund frokost

Solarex gruppen i Birkerød er en af Danmark største leverandører af skolemad, men den nystiftede virksomhed satser også på andre serviceydelser

Af
Steen Trolle

"Vi kunne sælge tre gange så mange pølsehorn, hvis vi ville..." Men det vil Anne Marie Cramer og Brian Braun ikke.
I stedet satser indehaverne af en ny stor servicevirksomhed på Bregnerødvej 124 i Birkerød, Solarex gruppen, på sund mad med masser af grønne indslag, og det nyder børn på foreløbig 46 skoler i Hovedstadsområdet godt af.
Hver dag ruller fem kølebiler afsted fra køkkenet på Bregnerødvej, og i løbet af kort tid vokser flåden til ni biler, som foruden skolemad også bringer frisklavet mad og drikke ud til frokostordninger, receptioner og fester.
"Vi er en af Danmarks største leverandører af skolemad. Vores ambition er, at vi vil lave noget sundt og nærende mad, med meget grønt og fedtfattige ingredienser," fortæller Anne Marie Cramer og Brian Braun.

Vil være totalleverandør

Hun har importeret kvalitetsvine siden 2007, mens han har drevet firmaet Chefmad i Birkerød i 17 år. De begyndte at samarbejde, og da muligheden bød sig for at overtage et konkursbo, der leverede skolemad, slog de til og startede Solarex gruppen, som nu råder over 700 kvadratmeter og 40 ansatte på Chefmads gamle adresse.
Med Anne Maries vinimport og afdelinger, der tager sig af rengøring og pleje af grønne arealer, kan de nu hjælpe virksomheder med alle typer af serviceopgaver.
"Vi vil gerne være totalleverandør til virksomheder, så de kun behøver at ringe ét sted for at få alle ydelser dækket," forklarer de to stiftere bag Solarex gruppen, som blandt andet passer alle grønne arealer hos Rosendahl i Hørsholm.
De to stiftere er ikke uvant med at starte egen virksomhed. Anne Marie Cramer var oprindeligt med til at stifte Kiss Technology, den danske DVD-producent med base i Hørsholm. Kiss blev i 2005 solgt til den amerikanske IT-gigant Cisco.

Publiceret 01 December 2011 11:30