Bjarke Johnsen i aktion på sin en-mandsjolle, som netop har kastet et verdensmesterskab af sig.

Bjarke Johnsen i aktion på sin en-mandsjolle, som netop har kastet et verdensmesterskab af sig.

Verdensmester i jollesejlads:

Fantastisk følelse

Bjarke Johnsen fra Jyllinge blev i juni verdensmester contendersejlads i Weymouth i England. Lokalavisen har mødt kaptajnen på sin "hjemmebane" i Jyllinge Havn

Af
Af Remy Pries-Brokmann

"Det er en fantastisk følelse, og jeg er meget stolt over at være verdens bedste."

Bjarke Johnsen fra Jyllinge er på toppen af sin karriere. Han er kaptajnen og styrmanden i sin en-mandsjolle, som går under navnet "Contenderen."

I sommer opnåede han sit absolutte højdepunkt, da han blev verdensmester i contendersejlads i Weymouth i England. En præstation, som ikke bliver mindre imponerende, når man forholder sig til forholdene i contenderen.

”Hvor ustabil Contenderen er illustreres bedst ved, at jeg, selvom jeg var i stand til at vinde VM, alligevel godt kan vælte, når jeg sejler kapsejlads” siger Bjarke Johnsen, som erkender, at det kræver lidt af det hele.

Kræver masser af fysik

”Contenderen er som sådan ikke en super fysisk jolle som eksempelvis Finn eller Laserjollen. Man skal have en vis fysik, men båden er mere teknisk, og det er blandt andet, det jeg synes er sjovt. Det er en fantastisk fornemmelse at stå vandret ude på siden af båden og mærke hvordan den bevæger sig gennem vandet,” siger Bjarke Johnsen.

Gennem tiden har han også prøvet kræfter med andre joller:

"Jeg har været alle bådtyperigennem. Jeg startede med at sejle, da jeg var 12 år og har sejlet optimistjolle, europajolle og 470'erjolle. Nu sejler jeg så Contender. Før sejlede jeg med fire andre gutter og der var for meget logistik hver gang vi skulle sejle. Det var for besværligt, så jeg solgte min 470'erjolle og købte en Contender,” fortæller han.

"Man skal have en vis fysik for at klare contenderen," siger Bjarke Johnsen.

Jyllinge er hjemme

Bjarke Johnsen træner til daglig i Roskilde Fjord. Nogle gange er han også på træningslejr Århus eller Hellerup, men for et par uger siden kunne man opleve ham på tætteste hold i vandet ved Jyllinge Havn.

"Det er ligesom at komme hjem, når man kan træne i Jyllinge. Derfor arrangerede jeg en træningsweekend i Jyllinge, og det var super sjovt. Flere kiggede forbi, og de blev klogere på joller og sejlsport," siger 39-årige Bjarke Johnsen, som ikke vil anbefale en tur i contenderen lige med det samme.

"Hvis man ikke har sejlet før, skal man i gang med noget andet og nok sidde i en båd, hvor man er tre eller fire personer. Man skal have sejlet et stykke tid for at kunne sejle Contender, da det er teknisk svært. Hvis man er junior, er der selvfølgelig nogle juniorjoller, men er man voksen og har man ikke sejlet før, er det nok ikke lige det, man skal gå i gang med," siger han.

null

Publiceret 10 December 2011 04:30