"Nu har jeg spillet dumme svin i politisk teater, og så oplever jeg pludselig at få naiviteten tilbage", siger Flemming Jensen - her som Lunte på Sillebroen i Frederikssund.

Flemming Jensen:

Dejligt at være naive Lunte igen

Skuespilleren fra Farum får her i julemåneden sin renæssance som grødnissen Lunte

Der er gået 22 år siden Nissebanden for første gang var i Grønland. Men selv om det er fjerde gang at DR her i julemåneden sender julekalenderen, er Lunte stadig en populær figur.
Det får skuespilleren bag figuren, Flemming Jensen fra Farum, for alvor at mærke her op til jul. Sammen med Puk, alias Ann Hjorth,  er der bud efter ham - han trækker i kostumet igen og underholder for børn og voksne,  blandt andet i indkøbscentre som Sillebroen i Frederikssund og Rødovre Centrum.
Og det har han det helt fint med:
"Jeg har aldrig optrådt for børn før, men jeg endte med at synes det er helt fantastisk", sagde Flemming Jensen i DRs Aftenshowet tirsdag aften.
"Børn er jo søde, det havde jeg jo glemt", griner han.

Farvel, dumme svin

Rollen som den skikkelige Lunte, der er god til at lave risengrød, står i skærende kontrast til meget af det teater Flemming Jensen har lavet de senere år. Hvor han med kras satire har spiddet politikere og spindoktorer.
"Nu har jeg spillet dumme svin i politisk teater, og så oplever jeg pludselig at få naiviteten tilbage. Det er da dejligt, og naivitet er en undervurderet egenskab. Jeg har altid talt meget for naivitet", siger Flemming Jensen, der efter flere år som samfundsrevser på de skrå brædder konkluderer:
"Man kan sige meget om satire, men det hjælper ikke!"

null

Publiceret 21 December 2011 01:00