Syddjurs Konservatives lokalformand, Steen Myrwick, tror ikke på, at partileder Lars Barfoed (billedet) er den rigtige mand til at løfte Det Konservative Folkeparti væk fra det nuværende bundniveau.

Syddjurs Konservatives lokalformand, Steen Myrwick, tror ikke på, at partileder Lars Barfoed (billedet) er den rigtige mand til at løfte Det Konservative Folkeparti væk fra det nuværende bundniveau.

K-formand:

“Barfoed er ikke løsningen”

Lars Barfoed magter ikke, at give Det Konservative Folkeparti ny luft, mener Steen Myrwick, formand for Syddjurs Konservative

Af
Af Lars Norman Thomsen

Steen Myrwick, Ugelbølle, konservativ lokalformand i Syddjurs, ser ikke partiets nuværende formand Lars Barfoed, tidligere justitsminister, transportminister og minister for familie- og forbrugeranliggender, som manden, der kan stå i spidsen for, at Det Konservative Folkeparti genvinder fordums parlamentariske styrke.

“Han er alt for usynlig, men problemet er bare, at jeg har svært ved at pege på andre lederemner i partiet,” siger Steen Myrwick, der godt kan forstå, at partiet fik en vælgerlussing ved September-valget 2011 og mistede ti mandater. 4,9 procent af stemmerne gav ikke mere end otte pladser på Christiansborg.

“For det første fik vi tærsk, fordi et par piger (Lene Espersen og Henriette Kjær, red.) røg på forsiderne, men da endnu  mere, fordi vi slet ikke magtede at forklare vælgerne, hvad der er god konservativ politik.”

“Der blev snakket lidt om fælles forståelse med Det Radikale Venstre, som skabte mere tvivl end klarhed. Imedens overtog Liberal Alliance vores platform med gode og rigtige konservative synspunkter om lavere skatter, som vi aldrig formåede at gøre til vores.”

Myrwick ser kun nye muligheder for partiet, hvis det tør tage et opgør med den generelle politisk tendens:

“Hvis vi skal tilbage i dansk politik, skal vi holde op med at være så politisk korrekte og pæne af frygt for meningsmålingerne. Det kommer der nemlig ikke  politiske dagsordener ud af, og det er dem vi vælgere efterlyser.”

Publiceret 21 December 2011 14:19