Tekst og foto: Mette Dolmer Thygesen

Tekst og foto: Mette Dolmer Thygesen

Computereksperten og skovhuggeren

To skoledrenge er trods vidt forskellige interesser blevet gode venner

Hver uge møder Hillerød Posten nogle af de unge, der bor i området. I denne uge stødte vi på Kasper Ehlert og Jonas Hjuler Jensen, begge 16 år.

De går i samme klasse på 10. klasseskolen. Kasper har tidligere gået på Ålholm-skolen, mens Jonas har gået på Hillerødsholm-skolen og efterskole.

Hvad synes I om 10. klasseskolen?

Kasper: Det er rigtig fedt med en frisk start. I folkeskolen var jeg ham ”retardoen” inde fra a. Nu kan jeg snakke med alle. Før havde folk fordomme, tror jeg, og selvom om min ven blev en af de populære og forsøgte at få mig med til festerne, ville de ikke rigtig have mig med.

Jonas: Jeg synes også, HUC er rigtig fedt. Det sociale er næsten ligeså godt som at gå på efterskole, selvom vi ikke sover der. I forhold til min gamle klasse har jeg det bedre socialt.

Hvad skal I lave bagefter?

Jonas: Jeg vil gerne være frontline-pc-supporter. Det er noget med computere – både hardware og software. Man læse det i Ballerup og andre steder i landet. Jeg har i mange år haft en interesse for pc'ere – min egen fra 2005 kører stadig.

Kasper: Jeg vil gerne være skov- og naturarbejder – skovhugger. Jeg gider ikke sidde stille og synes ikke, det er så spændende at sidde og lytte til læreren. Jeg vil gerne ud at lave noget, og så kan jeg også godt lide naturen. Man kan læse det for eksempel i Nødebo eller Roskilde. Jeg har også jagttegn og går på outdoor-linjen her på HUC.

Hvorfor kan du godt lide jagt?

Kasper: Min ven, hvis familie har taget på jagt gennem mange generationer, spurgte, om jeg ville med. Det handler både om at være ude i naturen – og så fællesskabet. Jeg har været på to jagter og skudt to gange, men ikke ramt noget endnu. Jeg vil gerne prøve oplevelsen at spise noget, jeg selv har skudt og være stolt af det.

Hvad laver I i fritiden?

Kasper: Jeg går til stortrampolin i HGI og er også instruktør.
Jonas: Jeg er tit hjemme og fixer min spilserver i Counter Strike. Der er mange, der er glade for min server, og så spiller vi og snakker sammen.

Publiceret 24 December 2011 07:00