At 2011 var et ekstraordinært år for Falck, kunne ikke mærkes på humøret blandt redderne til nytårsparolen. Stationsleder Henrik Rasmussen (th.) i munter snak med kollegerne.

At 2011 var et ekstraordinært år for Falck, kunne ikke mærkes på humøret blandt redderne til nytårsparolen. Stationsleder Henrik Rasmussen (th.) i munter snak med kollegerne.

Falck-leder:

2011 det værste i mine 30 år

Sommerens skybrud fyldte en del i stationsleders tale ved Falcks nytårsparole

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Den 2. juli i det nu forgangne år var Henrik Rasmussen, stationsleder for assistance hos Falck i Farum, udpeget som redningsforvagt for lederne i assistance i Region Hovedstaden.
Det fortalte han ved Falcks nytårsparole, der traditionen tro blev holdt på årets sidste dag. Han havde netop tændt Weber-grillen i privaten i Frederiksværk, da han blev ringet op fra politigården i København og bedt om at stille øjeblikkeligt.
"Der blev meldt om kraftige oversvømmelser, og det undrede mig, for i Frederiksværk skinnede solen fra en skyfri himmel."

København var druknet

Men han blev klogere, for det blev sin sag at komme ind til politigården.
"København var ganske enkelt druknet og nu oversvømmet af kloakvand", fortalte stationslederen de mange fremmødte Falck-reddere, og han slog fast:
"Opgaven var den voldsomste af sin art i de mere end 30 år jeg har været ansat i Falck."
Knap var opgaven løst i samarbejde med jyske og fynske kolleger, før København og Nordsjælland efter sommerferien blev ramt af et kraftigt blæsevejr, hvor flere tage blæste af virksomheder og sportshaller.
"Men igen viste reddere og ledelse, at vi kan klare opgaverne i Falck", slog Henrik Rasmussen fast med en vis stolthed.

Opsigelse af aftale

2011 bød dog på andet end ekstraordinært krævende opgaver, fortalte han videre. Blandt andet er et nyt koncept med vejredning på stedet, fremfor at køre bilen på værksted, blevet en stor succes hos kunderne.
På minussiden fremhævede han, at en ordning med pakning og udlevering af substitutions-medicin til misbrugere, som Falck har haft gennem mere end et årti med Nordsjællands Misbrugscneter, blev opsagt-
Det har betydet opsigelser i pakkeriet, men Falck håber at få opgaven igen.

null

Publiceret 01 January 2012 09:55