Kort før afrejsen til Uganda besøgte indsamlingsleder Peer Szøcs Sportmaster i Hørsholm Midtpunkt, hvor bestyrer Jacob Lederschier på stedet sponserede et antal fodbolde og boldpumper til børn og unge i Uganda

Kort før afrejsen til Uganda besøgte indsamlingsleder Peer Szøcs Sportmaster i Hørsholm Midtpunkt, hvor bestyrer Jacob Lederschier på stedet sponserede et antal fodbolde og boldpumper til børn og unge i Uganda

Peer Szøcs tjekker om nødhjælpen når frem

Indsamlingsleder i Hørsholm Sogn Peer Szøcs er det næste par uger på inspektionsrejse i Uganda udsendt for Folkekirkens Nødhjælp

Af
Carsten Legaard

Mellem jul og nytår rejste Peer Szøcs, indsamlingleder i Hørsholm Sogn, på en to ugers rejse til Uganda som udsendt af Folkekirkens Nødhjælp.

Sammen med 11 andre indsamlingsledere fra hele landet skal Peer Szøcs besøge en række nødhjælpsprojekter i landet forud for Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling den 4. marts. Der er ikke tale om en 'belønningsrejse', understreger indsamlingslederen:

”Som altid, når det drejer sig om Folkekirkens Nødhjælp, er der både egenbetaling og betingelser forbundet med sådan en tur. Folkekirkens Nødhjælp har indskrevet i deres vedtægter, at administrationen aldrig må overstige 10 procent. Derfor ser man meget på omkostningerne.”

Efter hjemkomsten fra Uganda den 12. januar skal Peer Szøcs aflægge rejseberetning i alle sognene i Fredensborg Provsti, både for at motivere indsamlere og for at informere om nødhjælpens effekt.

Land med muligheder

”Uganda er et meget fattigt land på grund af flere diktatorer og stammekrige. Uganda har i fremtiden alle muligheder for at blive et meget rigt landbrugsland, da det er meget frodigt og har rigelige forekomster af vand,” fortæller indsamlingslederen.

”Folkekirkens Nødhjælp har tre hovedprojekter i Uganda: Sult og fødevaresikkerhed, Demokrati og god regeringsførelse og endelig HIV/AIDS. Det er disse projekter, vi skal ned og se. Der er planlagt en tur med mange besøg, men som sikkerhedssituationen er for øjeblikket, kan programmet ændres med times varsel,” fortæller Peer Szøcs.

null

Publiceret 04 January 2012 06:00