Rasmus Nicolaisen fra Hillerød har været på stribevis af rejser. Nu kan man læse om den i hans nye bog,

Rasmus Nicolaisen fra Hillerød har været på stribevis af rejser. Nu kan man læse om den i hans nye bog, "Udlængsel."

Rasmus' mange rejser

Rasmus Nicolaisen har skrevet bogen "Udlængsel" om sine mange rejser. Også bogen har i sig selv været en bedrift, fortæller han

Af
Jens Berg Thomsen

Afrika. Indien. Australien. Rasmus Nicolaisen (født 1977) har været vidt omkring i sit liv.
I dag bor han i Hillerød med Rikke og deres to børn og lejer kanoer ud i Esrum Sø. De mange rejser har han fortalt om i en ny bog, "Udlængsel", der udkom i december.

Opslugt af bøffelflok

Det første møde med den store verden fik Rasmus i 1984, da han var syv år gammel. Familien tog til Sydafrika.
Hans far kunne få nogle billige flybilletter, fordi han arbejdede i lufthavnen, og valget fald på landet på grund af naturen og de vilde dyr.
"Jeg har klare billeder af mine forældre, søster og mig selv siddende i en lille bil i Kruger Nationalpark. Vi var helt opslugte af en bøffelflok, der omringede bilen, og af store elefanter der stod helt uforstyrret i vejkanten og åd, så mine øjne var ved at trille ud af hovedet," skriver Rasmus Nicolaisen.
I 2000 er han tilbage i landet som voksen, og her møder han blandt andet en leopard.
"Da han tog riflen op foran sig, vidste jeg, at han instinkt og erfaring fortalte ham, at vi måske var meget tæt på leoparden. Vi stod i græs til op over livet og kiggede ind imellem grenene, mens alle sanserne kørte på højtryk".

Som at bestige Everest

Selve det at skrive bogen har også været en rejse for Rasmus Nicolaisen, der blev konstateret ordblind tilbage i 3. klasse. Siden da har han læst mange bøger og har øvet sig, så han i dag er dårligt stavende.
Igennem bogen kan man læse om Rasmus Nicolaisens passion for "jordnære og low-budgetrejser" med "uforglemmelige oplevelser i naturen, nye venner og det uforudsigelige ved at rejse, som gør at passionen bliver til en livsstil over flere år."
Til daglig bruger Rasmus Nicolaisen sin uddannelse som friluftsvejleder til at undervise i at sejle kano, og han udlejer dem også gennem sit firma ved Esrum Sø.

Rasmus Nicolaisen
"Udlængsel"
Forlaget Mellemgaard
Er udkommet

null

Publiceret 14 January 2012 09:00