Jens Peter Jensen måtte notere 16 elever for manglende lys på cyklen ved Ellemarksskolen fredag morgen. (Foto: JCJ).

Jens Peter Jensen måtte notere 16 elever for manglende lys på cyklen ved Ellemarksskolen fredag morgen. (Foto: JCJ).

106 elever og to lærere kørte uden lys...

Af
Per Møller

KØGE: Køge Politi og skolernes færdselkontaktråd sluttede i fredags vinterens lygtekampagne, hvor politiet har været fysisk til stede på alle kommunens 16 skoler i uge 50 før jul og i uge 2 efter nytår.
- Formålet med lygtekampagnen er at tælle de cyklister der om morgenen kommer kørende til skole uden reglementeret lygteføring, fortæller Jens Peter Jensen fra Køge Politi til Lørdagsavisen.dk.
Resultaterne i 2012 er bedre end på samme tidspunkt i 2011, men stadigvæk er der for mange der lever livet farligt i trafikken ved ikke at have ordentlig lygteføring.
- Det samlede resultatet i år blev, at 106 børn under 15 år blev skrevet, og efterfølgende er der tilgået et brev til deres forældre med en advarsel og opfordring om at sørge for at junior fremover har rigtig lygteføring så man minimerer risikoen for at der sker skade på dem selv eller andre. Derudover fik 8 elever på 15 år samt to lærere hver en bøde på 700 kr. for ikke at have deres forhold bragt i orden, fortæller Jens Peter Jensen.
Politiet var specielt ikke tilfreds med det de så ved Ellemarksskolen i Køge fredag morgen, hvor hele 16 personer blev noteret - og det til trods for, at mange af de elever der går på skolen bor i gåafstand derfra.
- Tidligere på ugen kunne vi desuden snuppe to lærere der kom cyklende til skole uden reglementeret lygteføring. Det var ved Hastrupskolen. Når de voksne ikke kan finde ud af at følge reglerne, kan man jo ind imellem godt forstå at børnene også har svært ved det, siger Jens Peter Jensen lettere hovedrystende.
Gørslev Skole klarede sig bedst. Her var der ingen elever der fik løftet pegefingeren. Og på en stor skole som Herfølge Skole blev der kun noteret to elever.
 

- Denne lygte ser ud til at fungere perfekt, konstaterer Jens Peter Jensen. (Foto. JCJ).

- Denne lygte ser ud til at fungere perfekt, konstaterer Jens Peter Jensen. (Foto. JCJ).

Publiceret 16 January 2012 16:30