Sidst Manu Sareen var i Furesø, var da han i 2009 besøgte Stenvadskolen og læste op af sine bøger om Iqbal Farooq.

Sidst Manu Sareen var i Furesø, var da han i 2009 besøgte Stenvadskolen og læste op af sine bøger om Iqbal Farooq.

Sareen indvier Danmarks første Immigrantmuseum

Kirke- og ligestillingsminister kommer til Furesø den 27. januar

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Manu Sareen (Rad.), minister for kirke, ligestilling og nordisk samarbejde, kommer til Furesø fredag 27. januar. her skal han sammen med borgmester Ole Bondo Christensen (Soc.) indvie Immigrantmuseet i Farum Kulturhus.

Som tidligere omtalt er Immigrantmuseet det første og eneste af sin art i Danmark, og det vil på tværs af tid fortælle historien om, hvordan verden er kommet til Danmark, og hvordan vi har taget imod den.

Programmet for ministerbesøget er så småt ved at falde på plads. Ifølge planen bliver Sareen modtaget ved Kulturhuset klokken 14 af borgmesteren og formanden for Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget, Helle Katrine Møller (Rad.), samt museums- og arkivchef Cathrine Kyø Hermansen.

I cafeen i Kulturhuset vil en rapgruppe af uledsagede flygtningebørn spille op, og der bliver taler af borgmesteren og ministeren, inden den røde snor klippes over. Klokken 16 er der koncert med Tresafinado.

Det er tre år siden Manu Sareen sidst besøgte Furesø. Her underholdt det daværende medlem af Københavns Borgerrepræsentation elever på Stenvadskolen med at læse op fra sine succesrige bøger om den 13-årige Iqbal Farooq.

null

Publiceret 17 January 2012 10:44