Alle foto: John Jessen Hansen

Alle foto: John Jessen Hansen

19-årige Betina har solgt over 100 malerier

19-årige Betina Ask har rykket sin årlige udstilling fra morens frisørsalon til Føllegård i Skævinge

Selvom hun blot er 19 år gammel, er det ikke noget nyt for Betina Ask fra Skævinge at have sin egen soloudstilling.

Dem har hun nemlig haft flere af - både på rådhuset i Stevns, i Lynge, Frederikssund og ikke mindst i sin mors frisørsalon, Frisør Gitte i Lynge, hvor hendes kunstnerkarriere tog sit udspring.

"Jeg har solgt malerier, lige siden jeg var 13 år gammelt. Mange har set mine billeder hos min mor i frisørsalonen, og så bredte det sig hurtigt, og folk ønskede sig mine billeder i gave. Jeg har solgt over 100 malerier nu - både i Danmark og i udlandet", siger Betina Ask, som blev student fra Frederiksborg Gymnasium og HF i sommer.

Hun udstiller nu på Føllegård i Skævinge her i weekenden den 27.-29. januar, en udstilling som er en udvidelse af hendes årlige soloudstillinger i morens frisørsalon.

"Jeg ville gerne holde udstillingen igen i år og samtidig prøve noget nyt. Så jeg skrev til formanden for kunstforeningen i Skævinge og spurgte til Føllegård. Jeg skulle bare blive medlem af foreningen, og så gik det let med at få en udstilling," fortæller hun.

Boede i Prag

Malerkunsten har altid haft en særlig placering i Betinas hjerte. Da hun var ni til 13 år boede hun i Prag med sine forældre og gik på international skole. Hun ville gerne have en hobby og samtidig øve det danske sprog. Forældrene fik det så arrangeret således, at hun fik privatundervisning af kunstneren Sanne Bendix.

"Hun var en meget dygtig maler og lærte mig en masse teknikker, så jeg ikek bare stod og klattede løs. Samtidig inspirerede Prag mig meget til at male, og i starten malede jeg mange broer og bygninger, inspireret af Prag. Det er en sindssygt flot by," fortæller Betina Ask.

I den sidste tid er det meste af inspirationen til hendes malerier dog kommet fra farver generelt, og der er disse billeder hun udstiller på Føllegård.

"Jeg elsker at male, for det giver mig et frirum. Min hjerne er meget kreativ hele tiden, og der er rart at få det ud. Samtidig er det fedt med et afbræk i hverdagen, hvor man kan tænke på noget helt andet. Og så elsker jeg at skabe ting - at få et hvidt lærred til at blive til noget helt andet."

19-årige Betina Ask udstiller i weekenden på Føllegård.

19-årige Betina Ask udstiller i weekenden på Føllegård.

Sabbatår

Lige nu arbejder Betina Ask i Body Shop som et sabbatår efter gymnasiet. Hun ved ikke, hvad hun vil læse, men er sikker på, det skal indeholde et kreativt element. Sikekrt er det, at hun vil blive ved med at male i sin fritid.

Nu glæder hun sig bare til at vise nogle af sine ting frem i sit eget lokalområde.

"Det bliver rigtig sjovt. Der er jo rigtig mange mennesker, som ved, hvem jeg er - mange kender mig også som danselærer i fritidsklubben. Så jeg håber, rigtig mange vil komme forbi og se min udstilling," siger hun.

Udstillingen har åbent fredag klokken 15-20 og lørdag og søndag klokken 10-16.

Spartlen er Betinas foretrukne arbejdsredskab.

Spartlen er Betinas foretrukne arbejdsredskab.

null

Publiceret 24 January 2012 19:00