Onsdag var der stadig tomme lokaler i Fontænehuset, men Berit Engström gik og glædede sig til åbningen fredag.

Onsdag var der stadig tomme lokaler i Fontænehuset, men Berit Engström gik og glædede sig til åbningen fredag.

Fontænehuset er klar i Værløse

Center der skal hjælpe voksne med psykiske vanskeligheder slår nu dørene op på Ballerupvej

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Lider man af den ene eller anden grund af psykiske vanskeligheder. kan det være svært at begå sig på arbejdsmarkedet og i det hele taget komme videre i livet.
For voksne, der kan genkende den beskrivelse, er der hjælp at hente i et nyt dagtilbud der slår dørene op på Ballerupvej i Værløse fredag 3. februar.
Fontænehuset, der rykker ind hvor fritidsklubben "789" tidligere har holdt til, bliver det tiende af slagsen i Danmark.
"Stedet her skal betragtes som en arbejdsplads eller et klubhus, hvor brugerne betragtes som medlemmer med rettigheder", siger Berit Engström, der bliver daglig leder på stedet.

Hvad er Fontænehuset?

Med et arbejdsorienteret dagprogram, uddannelse og støtte til at opnå tilknytning til arbejdsmarkedet styrkes medlemmernes selvværd, praktiske kunnen, ansvarlighed og sociale færdigheder. Husets åbningstider kommer til at matche det almindelige erhvervsliv og er opdelt i en række arbejdsenheder som kontor, køkken og pedelenhed.
Fonden Fontænehusene Danmark har sammen med Furesø Kommune søgt satspuljemidler og fået til de første tre års drift. Furesø Kommune stiller lokaler til rådighed i projektperioden og Fonden Fontænehusene har projektledelsen.
Det er hensigten at Fontænehuset skal overgå til at blive en selvejende institution med driftsoverenskomst med kommunen for at sikre Fontænehuset Furesø efter projektperioden. Fonden Fontænehusene Danmark er stiftet i 1999 og har til formål at støtte mennesker med psykiske lidelser til at komme sig og opnå en værdig tilværelse i samfundet.
Det sker ved at styrke deres selvværd, praktiske kunnen, ansvarlighed og sociale færdigheder gennem et arbejdsorienteret dagsprogram og via uddannelse og støtte til at opnå tilknytning til arbejdsmarkedet. Stedet kan rumme 30-40 medlemmer, som skal være fyldt 18 år. Der er bevilget midler til at tre medarbejdere udover lederen kan ansættes.

Klub 789 har tidligere holdt til hvor Fontænehusene nu åbner deres tiende hus i Danmark.

Klub 789 har tidligere holdt til hvor Fontænehusene nu åbner deres tiende hus i Danmark.

Spændende rum

"Det handler om at opbygge et hus hvor folk føler medejerskab. Vi tror på ligeværdighed og frivillighed", siger Berit Engström, mens hun viser rundt i lokalerne.
Da avisen kiggede ind onsdag, var de stadig tomme og håndværkerne i fuld gang. Men forventningens glæde var tydelig hos lederen:
"Det er nogle spændende rum, der indbyder til mange muligheder", siger hun og viser det der skal være fællesrum, køkken, værksted, kontor og så videre.
Skulle nogen efter at have læst dette mene at Fontænehuset er noget for dem eller nogen de kender, kan man kontakte Berit Engström på bbe@furesoe.dk. Det samme gælder for virksomheder der gerne vil indgå et samarbejde med Fontænehuset.
Læs mere om Fontænehusene på www.fhdk.dk.

Publiceret 01 February 2012 08:57