Dansk-amerikansk par ville ikke betale taxa-regning for køretur til Skodsborg Kurhotel & Spa. Arkivfoto

Dansk-amerikansk par ville ikke betale taxa-regning for køretur til Skodsborg Kurhotel & Spa. Arkivfoto

Amerikansk par nægtede at betale taxa-tur til kurhotel

En dansk mand og hans amerikanske hustru nægtede at hæve penge til taxa-regning

Af
Af: Carsten Pedersen

Nordsjællands Politi måtte fredag nat rykke ud for at assistere en taxa-chauffør, som ikke fik betaling efter at have kørt et par fra Skovriderkroen til Skodsborg Kurhotel & Spa på Skodsborg Strandvej, oplyser politiets vagtchef Søren Bjørnestad.

Mastercard kunne ikke bruges

Tvisten startede, da parret klokken 02.43 bestilte en taxa for at blive kørt fra Skovriderkroen til kurhotellet.

Da den 46-årige danske mand efter køreturen skulle betale for turen, blev manden af chaufføren gjort opmærksom på, at det ikke var muligt at betale med Mastercard.

Det blev kunden godt knotten over, men chaufføren opfordrede dog den 46-årige mand til at hæve pengene til regningen inde i kurhotellets reception.

Forsvandt op på værelset

Chaufføren ventede, mens taxameteret lystigt tikkede videre, og chaufføren kontaktede til sidst politiet, der sendte en patrulje til kurhotellet på Skodsborg Strandvej.

Da politiet ankom til stedet, blev receptionisten bedt om at ringe parret ned for at betale regningen, men manden nægtede, og han ville kun tale med politiet.

Betjenten opfordrede manden til at betale, men det fik manden til at smække røret på, hvorfor betjentene opsøgte parret på værelset.

Sur på danske taxa´er

Her undskyldte den 46-årige mand sig ifølge politiets vagtchef Søren Bjørnestad med, at han var blevet sur over, at han for tredje gang under opholdet i Danmark ikke havde kunnet betale en taxa-regning med hans kreditkort.

Manden havde dermed gjort sig skyldig i med forsæt at hyre en taxa velvidende, at han ikke kunne anvende sit Mastercard til at betale regningen med.

Risikerer at misse flyveturen

"Politiet sigtede blandt andet den 46-årige mand for at undlade at betale for befordringen i taxaen," siger vagtchef Søren Bjørnestad.

"Hvis vi forfølger sagen helt ud i sin yderste konsekvens, så kan det betyde, at manden får et problem, når han står i lufthavnen og skal med flyet. Han risikerer at blive trukket til side, indtil han betaler," lyder vagtchefens vurdering.

null

Publiceret 12 February 2012 01:50