En svensk kvinde blev snittet i hånden under et gaderøveri i Helsingør. Modelfoto: Colourbox

En svensk kvinde blev snittet i hånden under et gaderøveri i Helsingør. Modelfoto: Colourbox

Indvandrer-bande begik groft gade-røveri mod kvinde

31-årig kvinde udsat for gaderøveri tidligt søndag morgen på Bjergegade

Af
Af: Carsten Pedersen

Tidligt søndag morgen blev en 31-årig svensk kvinde passet op på Bjergegade i Helsingør af en gruppe på 3-4 unge indvandrer-fyre, der i første omgang bad kvinden om en cigaret.
Det oplyser vagtchef Bruno Witting-Hansen fra Nordsjællands Politi søndag til Lokalavisen/Helsingør.
På vej hjem fra job
Den 31-årige kvinde var på vej hjem fra sit arbejde, da gruppen kort før klokken 07.00 passede hende op ud for Bjergegade 2 E.
Kvinden benægtede at være i besiddelse af cigaretter, og for at overbevise gruppen om at det forholdt sig sådan, viste hun dem sin åbne taske.
Udviklede sig dramatisk
Derefter udviklede situationen sig, og den ene af fyrene stak sin hånd ned i kvindens taske, hvorfra han snuppede en pung med knap 4000 kroner, en halskæde og en forlovelsesring i guld.
Samtidig trak en af de andre unge mænd en hobby-kniv frem, som han svingede rundt i luften, hvilket fik offeret til at værge for sig med det resultat, at hun blev snittet i hånden.
Gaderøver-banden forsvandt derefter fra stedet, hvorefter det 31-årige offer klokken 06.55 slog alarm til Nordsjællands Politi.
Meget groft røveri
"Vi betragter det som et meget groft gaderøveri," siger politiets vagtchef Bruno Witting-Hansen, der samtidig efterlyser vidner.
Der er installeret flere overvågnings-kameraer tæt på gernings-stedet, som politiet nu er i gang med at sikre sig optagelserne fra, oplyser vagtchefen til Lokalavisen/Helsingør.
Så du røverne?
Kvinden har opgivet disse detaljerede signalementer til politiet:
Røver A: Mand, cirka 20 år gammel, omkring 170 centimeter høj, fedladen af bygning og han talte flydende dansk. Røver A var manden der førte hobby-kniven under røveriet.
Røver A havde en mørk hue på og en sort hætte-trøje af mærket BU2Lrotwear hvorpå der var afbilledet to gule hunde nederst på jakken ved lænden. På venstre side af jakken var der med hvid skrift ved brystet også påtrykt navnet BU2Lrotwear.
Han havde posede Levi´s cowboybukser på.
Røver B: Mand, cirka 20 år, omkring 170 centimeter høj, almindelig af bygning og med karseklippet sort hår samt briller. Han talte dansk med accent.
Han bar en sort Northface Himalayan jakke og mørke jeans.
Røver C: Mand, cirka 20 år, omkring 170 centimeter høj, almindelig af bygning og kort sort hår.
Røver C var klædt i mørkt "hip-hop" tøj.

null

Publiceret 19 February 2012 11:42