Biogas og vindmøller i strid modvind

Trods strid modvind har Syddjurs Kommune forgæves forsøgt sig med vindmøller og biogas

Af
Mogens Greve

Efter at have haft fulde omdrejninger på vindmølleplanerne, måtte Syddjurs Kommune efter voldsomme protester trække i møllebremsen.
Senest er også gassen sevet ud af biogasanlægget ved Andi, hvor politikerne i hvert fald indtil videre har trukket stikket ud og sat anlægget i bero.

Borgernes protester gælder kommunens projekter - ikke vind og biogas generelt.
På trods af massive protester lige fra dag ét valgte Syddjurs Kommune alligevel at bruge meget tid og mange ressourcer på det forberedende arbejde med etablering af et biogasanlæg ved Andi.
Et arbejde som udvalget for plan, udvikling og kultur ifølge en pressemeddelelse nu har valgt at stille i bero med baggrund i de modtagne høringssvar.

Meget tilfreds

"Jeg tør slet ikke tænke på, hvad den sag har kostet kommunen," siger en af de markante modstandere af biogasprojektet, Ellen Jensen, Andi.
Hun er formand for Lokalrådet i Ådalen som ligeledes er modstander af biogasplaceringen, og Ellen Jensen lægger ikke skjul på, at hun er meget tilfreds med kommunens beslutning.
Tilbage står nu Syddjurs Kommune uden umiddelbar udsigt til hverken vindmøller eller biogas - og med udsigten til en række andre kommuner som er kommet langt med grundig forberedelse og vellykket borgerinddragelse.

null

Publiceret 13 March 2012 17:05