Det kommer fremover til at koste en flad femmer at bruge toilettet på Hillerød Station. Pengene betaler man med sin mobiltelefon, siger salgsdirektør i DSB.

Det kommer fremover til at koste en flad femmer at bruge toilettet på Hillerød Station. Pengene betaler man med sin mobiltelefon, siger salgsdirektør i DSB.

Toiletsvineri får konsekvenser:

Nu må tissetrængende til lommen

Fremover skal man af med en femmer for at bruge toilettet på Hillerød Station. Det sker efter flere klager ver forholdene

Af
Jens Berg Thomsen

"Man træder ind i en beskidt ventesal, hvor stanken fra de tilstoppede toiletter breder sig ud over hele lokalet, hvor folk sidder på nogle små træ-bænke, hvor malingen flere steder er ved at gå af."
Sådan skrev vores læser Marc Liljenquist i et læserbrev til Hillerød Posten.
"En stank så ubeskrivelig slår mig i møde da jeg åbner svingdøren til ventesalen. Jeg går hen til toilettet og åbner døren og sikken et syn! Toilettet er endnu ikke ordnet og det flyder endnu mere med ekskrementer og urin."
Sådan lød det i et andet læserbrev af Karin Persson.
Og også formanden for Miljø- og Teknikudvalget har måttet lægge ører til vrede røster omkring de sanitære forhold på statsbanernes venteområde.
"Der er fire borgere, der har henvendt sig til mig. Det sviner åbenbart deroppe, og det hører ingen steder hjemme. Vi kan ikke være det bekendt, stationen er også en del af vores ansigt udadtil som by," siger Tue Tortzen, der nu har kontaktet forvaltningen i Hillerød Kommune, for at få dem til at henvende sig til DSB.
"Toiletterne er både lukkede og beskidte. Desværre er der vandaler af og til, der stopper toiletruller ned i kummen, men ligefrem at lukke dem af, kan man ikke tillade sig," mener Tue Tortzen.

"Vi har haft problemer"

Hos DSB S-tog kender man udmærket til problemerne på Hillerød Station. Og det er også grunden til, at toilettet har været låst af.
"Det er korrekt at vi gennem den sidste tid har været problemer med toilettet benyttet til tig , det ikke skal benyttes til. Derfor har det været aflåst," siger Niklas Marshall, salgsdirektør i DSB S-tog.
"Planen er, at det nu skal være et betalingstoilet," siger han.
Men er det ikke uheldigt, at folk skal betale, fordi nogle ikke kan opføre sig ordentligt?
"Det kan vi godt blive enige om. Vi har prøvet at holde det uden betaling, men vi er kommet frem til, at det er bedre at tage betaling og så holde en standard over for vores kunder. Vi tror, at det er til gavn for de fleste," siger Niklas Marshall.
 
Hvad mener du? Skriv din kommentar nedenfor.

Toiletterne på Hillerød Station har været låst af, når svineriet er blevet for groft.

Toiletterne på Hillerød Station har været låst af, når svineriet er blevet for groft.

Betales med mobilen

Prisen for et toiletbesøg bliver fem kroner, der skal betales via sms på en mobiltelefon. Systemet er ved at blive indført på flere stationer i Hovedstadsområdet, oplyser DSB-direktøren. Hvornår det kommer til Hillerød er ikke klart endnu.
Hvad med dem, der ikke har mobiltelefon?
"Vi har ikke kunnet finde en løsning, der er optimal for alle grupper. Vi regner med, at de fleste har en mobiltelefon i dag. Nu prøver vi det af i en periode, og så må vi se, hvad der sker," siger Nichlas Marshall.

Niklas Marshall, salgsdirektør i S-tog, vil nu tage penge for et toiletbesøg.

Niklas Marshall, salgsdirektør i S-tog, vil nu tage penge for et toiletbesøg.

Publiceret 20 March 2012 05:00