Morten Slotved vil drage på svenske erfaringer i etableringen af betalingsringen om Hørsholm. Foto: Mostphotos

Morten Slotved vil drage på svenske erfaringer i etableringen af betalingsringen om Hørsholm. Foto: Mostphotos

Aprilsnar:

Hørsholm indfører betalingsring

Pengene skal gå til at dække de 17 mio., Hørsholm skal betale til udligningsreformen

Af
Af Pernille Kristensen

Det skal koste at køre ind i Hørsholm. Derfor indføres der fra årsskiftet en betalingsring, så alle udefrakommende skal lægge et beløb for at køre ind i kommunen.
I første omgang bliver det i form af en bom ved sneglen, hvor bilerne kører fra Helsingørmotorvejen ned på rundkørslen ved Isterødvejen, bekræfter borgmester Morten Slotved (K) over for Ugebladet Hørsholm.
"Jeg er selv tidligere ansat hos IBM, der har lavet et lignende system i Stockholm, og jeg har derfor en masse gode kontakter at trække på," siger Morten Slotved.
Forhandlingerne om ringen har stået på et stykke tid, afslører han.
"Det har været en meget let beslutning at træffe. Vi går jo ind for noget for noget i Hørsholm. Jeg forventer, at alle 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer er med, og jeg har derfor bedt administrationen om at gå i gang med sagen, så vi efter planen kan begynde at tjene penge ved årsskiftet," siger han.

Kan tisse på rasteplads

Konkret skal betalingsringen bestå af en bom, der sættes op lige før rundkørslen, når man er kørt af motorvejen. Borgere i Hørsholm udstyres med et abonnementskort, som køres igennem en maskine, mens øvrige bilister betaler kontant til personalet i bomhuset, der bemandes med udvalgte borgere i kommunal aktivering.
Skulle bommen give kø ned på motorvejen, afhjælpes dette for bilister sydfra med den nyrestaurerede rasteplads ved Isterød, hvor folk kan holde ind og tisse, oplyser borgmesteren.
Indtægterne skal gå til at dække de 17 mio. kroner, som Hørsholm ifølge regeringens plan skal betale til udligningsreformen.
"Der vil selvfølgelig være nogle etableringsomkostninger, men der kan vi få lov til at lånefinansiere løsningen og så afbetale, efterhånden som pengene kommer ind," siger Morten Slotved, der også forventer ekstra indtægter fra de bilister, der kommer langvejs fra på motorvejen for at køre til den nye Bilka i Hillerød.
Trafikforsker Bjarne Fuul Drøhn bakker op om idéen.
"Her ser vi et kvalificeret bud på, hvordan en betalingsring kan realiseres, som politikerne på Christiansborg ikke engang har overvejet. Det, synes jeg, er meget spændende, og jeg vurderer, at flere kommuner vil have gavn af at tænke i lignende tanker," siger Bjarne Fuul Drøhn.
Administrationen mødes med et særligt nedsat politisk udvalg for at regne på sagerne til en minikonference 1. april.

null

Publiceret 01 April 2012 09:00