Ågerup Kirke er ikke truet af lukning efter menighedsrådets seneste regnskab. (Foto: www.kirkerupkirke.dk)

Ågerup Kirke er ikke truet af lukning efter menighedsrådets seneste regnskab. (Foto: www.kirkerupkirke.dk)

Røde tal:

Pastorat har kæmpe underskud

Menighedsrådet bag kirkerne i Ågerup, Hvedstrup og Kirkerup er kommet ud af regnskabsåret med et stort underskud på 350.000 kroner. Nu er man gået på jagt efter spare-løsninger

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Der er store røde tal på bundlinjen hos Ågerup, Hvedstrup og Kirkerup Sogn i Nordsjælland.
Menighedsrådet har netop præsenteret deres 2011-regnskab, som viser et sviende underskud på hele 350.000 kroner.
"Der er tre grunde til vores underskud. Personaleudgifterne er steget, vi brugte mange penge i starten af 2011 på at opvarme vores kirker, og endelig har vi haft meget højt aktivitetsniveau med udgifter til vedligeholdelse, rengøring, annoncering og meget mere," siger Johannes Michelsen, som er formand for menighedsrådet.
Det utilfredsstillende resultat har nu fået menighedsrådet til at reagere.

Spare-forslag er fundet

"Vi havde møde i torsdags, hvor vi fandt frem til en række spare-forslag. De skal først beregnes og bearbejdes af en arbejdsgruppe, men det er indlysende at kigge på vores personaleudgifter og energi-udgifter. Vi skal ikke til at fyre folk, men vi skal finde nogle løsninger. Samtidig skal vi huske på, at det koster en hel del, når man skal opvarme tre kirker, en sognegård og en præstegård," siger Johannes Michelsen, som understreger, at de tre små kirker er fredet i besparelserne.
"De næste år skal vi finde knap 450.000 kroner i besparelser, men vi er ikke i nærheden af at lukke én af vores kirker. De bliver brugt til gudstjenester og andre arrangementer, så de er allerede i drift," siger han.
Selvom livremmen skal spændes ind i pastoratet, så vil menighedsrådet fortsat holde et højt aktivitetsniveau.

Færre skattepenge

"Vi er klar til at indrette os efter situationen. Derfor kigger vi på flere spare-løsninger. Vi er også opmærksom på, at vores budget bliver beskåret, fordi vi får færre penge fra kirkeskatten. Det smitter af på vores pastorat, men vi er nødt til at holde et tilpas aktivitetsniveau og ikke gå ned i gear. Vi er her for at sprede et budskab, og det skal vi blive ved med," siger formanden.
Han erkender dog, at stemningen kunne være bedre i Hvedstrup, Kirkerup og Ågerup.
"Ingen synes det er morsomt, når vi skal skære væk eller spare, men vi må få det bedste ud af det under de nuværende vilkår. Det er også holdningen hos menighedsrådet," siger Johannes Michelsen.

null

Publiceret 01 May 2012 09:56