Valgmulighederne bliver flere, når de ældre i Egedal skal vælge mad. (Arkivfoto)

Valgmulighederne bliver flere, når de ældre i Egedal skal vælge mad. (Arkivfoto)

Egedals ældre får et større menukort

Der bliver flere retter at vælge imellem, når Egedals ældre skal stille sulten

Nu er det muligt for borgere selv at vælge mellem 12 forskellige hovedretter og 12 forskellige desserter eller forretter, når de får mad bragt fra Egedal Kommunes Madservice.
Og den ekstra frihed til selv at kunne vælge mellem oksesteg og enebærgryde eller pandekager og henkogte pærer, øger livskvaliteten hos de borgere, der er afhængige af at få maden udefra.
"Det er dejligt, at man selv kan vælge, hvad man har lyst til. Før lavede jeg mad en eller to gange om ugen, men når jeg nu kan vælge selv, har jeg besluttet mig til at få mad hver dag, og det er en kæmpe lettelse, for jeg har kun én hånd, der duer," siger Susan Poulsen.

Svært med madlavningen

Susan er 57 år og sidder i kørestol, da hun er handicappet. Det er svært at overkomme madlavningen og andre praktiske gøremål, da hun har begrænset bevægelsesfrihed og færre fysiske kræfter. Og da Susan kun kan bruge den ene hånd, er alt som hovedregel dobbelt så besværligt.
"Nu kan jeg bare varme maden i mikrobølgeovnen, og der er altid noget i menuen jeg har lyst til. Det er også muligt nu at vælge mere tilbehør, så jeg får altid lidt ekstra grøntsager," siger hun.

Madoplevelsen i centrum

"Maden er en vigtig del af vores liv og det er næsten ligegyldigt hvor godt den smager - oplevelsen bliver bare bedre, når vi selv har valgt, hvad der ligger på tallerkenen, siger Social- og Sundhedsudvalgets formand Esben Vognsen Jensen.
Den nye menu, som Social- og Sundhedsudvalget har indført, er en del af en politisk målsætning om at gøre selve madoplevelsen bedre.
"Maden skal være sund, varieret, se indbydende ud, og der skal både være noget traditionelt og moderne, siger Esben Vognsen Jensen, der synes Egedal Kommunes Madservice er gode til at indfri målene.
"Ældremaden har fået rigtig gode karakterer i den sidste evaluering fra borgerne, og vi vil fortsat arbejde med at udvikle produktet, siger han.

null

Publiceret 01 June 2012 07:00