Dette triste syn mødte børn og personale i Sydstjernen efter pinse.

Dette triste syn mødte børn og personale i Sydstjernen efter pinse.

Groft hærværk mod børnehave

Nu håber Sydstjernen i Albertslund, at folk i nærområdet vil hjælpe til med at holde folk væk

Blomster, der var blevet hevet op ad jorden og ødelagt.
Vuggestuens legepladskøkken, der var ødelagt og kastet ud på legepladsen.
Faldunderlag, der var revet op og flyttet rundt, solsejl der var blevet brugt som hængekøje - og mange glasskår.
Det triste syn mødte børn og personale i Børnehuset Sydstjernen i Albertslund efter pinse. Husets legeplads var blevet udsat for groft hærværk.
"Det er så utroligt ærgerligt at komme tilbage efter pinsen, og se vores legeplads i en sådan forfatning", siger Louise Juul Larsen, institutionsleder i Sydstjernen, på vegne af personalet.


Ubudne gæster

Hun forklarer, at legepladsen ofte er plaget af ubudne gæster:
"Hver morgen går en medarbejder rundt og samler flasker, cigaretskodder og andre efterladenskaber op på vores legeplads."
Sydstjernen en ny flot institution, som åbnede sine døre i slutningen af oktober 2010. Legepladsen er stor og flot og ligger midt i bebyggelsen i Hjortens Kvarter.
"Der er hegn omkring hele legepladsen, og man kan ikke bare gå ind. Vi kan godt forstå, at man får lyst til at bruge den, men den er desværre ikke tilgængelig efter lukketid og i weekender", siger Louise Juul Larsen.
"Vagten på Albertslund Rådhus har overvågning af legepladsen, og rykker af og til ud, når de kan se på kameraerne, at der sker uhensigtsmæssige ting. Denne gang nåede personerne dog at ødelægge en del, før lokale beboere fik stoppet dem. Mange børn klatrer ligeledes op på tagene af Sydstjernen og tramper rundt, det ødelægger vores tag."
Nu håber personalet meget på, at folk i nærområdet vil hjælpe til med at passe på legepladsen i Sydstjernen:
"Hvis I ser personer på legepladsen uden for åbningstid, må I gerne bede dem forlade legepladsen. Vi henviser til andre offentlige legepladser i nærområdet", lyder opfordringen.
due

null

Publiceret 01 June 2012 11:00