Arkivfoto.

Arkivfoto.

Her er to ud af tre huse faldet i pris

Boligkrisen har ramt vidt forskelligt rundt om i Nordsjælland, og især et sted har sælgerne måttet tage prisreduktioner i brug for at trække købere til.
I gennemsnit er ca. 45 procent af de udbudte villaer og rækkehuse på landsplan faldet i pris, men i Snekkersten har hele 63,4 procent af hussælgerne valgt at justere prisen nedad.
Det viser nye tal fra boligsiden Boliga.
Den kedelige udvikling kan også spores i Kokkedal og Skævinge, der indtager listens 2.- og 3-plads over byer med flest prisnedsatte huse.
Således har boligejerne i Kokkedal reduceret priserne på 56,3 af byens villaer og rækkehuse, mens der i Skævinge er rabat på 54,7 procent  af husene.
Sindighed?
Andre steder i Nordsjælland er prisnedsættelser ikke kuren, der i hvert fald i første omgang skal lokke sælgere til.
Helt i bunden finder man Humlebæk, hvor sælgerne kun i 27,2 procent af tilfældene har valgt at justere prisen nedad, tæt efterfulgt af Klampenborg hvor procenten ligger på 22 procent.
Se hvor mange huse, der er sat ned i dit område
Samlet set er det dog gået den rigtige vej set med sælgernes øjne.
Tidligere analyser fra Boliga har nemlig vist, at de nordsjællandske sælgere i de værste kriseår var blandt landets mest flittige til at sænke priserne, men nu er det kun Snekkerstens hussælgere, der kan klemme sig ind i en top 20 på landsplan.
Rabatter i storbyerne
Juni er den helt store salgsmåned for såvel villaer som ejerlejligheder, og for de mange studerende, der skal ud og finde en bolig til studiestart evt. via forældrekøb, er der masser af nedsatte lejligheder at vælge imellem.
Skal man til København og studere er der flest prisnedsatte boliger i København K. (36,1 procent) og i København V. (35,5 procent), mens Aarhus kan byde på 28,2 procent lejligheder med rabat i den nordlige del og 27,5 procent i den indre del af byen.
Se hvor mange huse, der er sat ned i dit område
I Nordsjælland og på landsplan holder Fredensborg rekorden over flest prisfald, idet knap 65 procent af lejlighederne har været gennem en prisjustering.
På landsplan er 37,4 procent af ejerlejlighederne blevet sat ned i pris.
Statistikken er baseret på boliger udbudt 11.juni 2012. Postdistrikter med færre end 30 udbud er ikke medtaget.

null

Publiceret 13 June 2012 13:57