Der var fest og glade dage i de to byers natteliv, men ikke alt gik efter reglerne.

Der var fest og glade dage i de to byers natteliv, men ikke alt gik efter reglerne.

SKAT på razzia i nat

Nattelivet i Haderslev og Kolding fik uventet besøg natten til lørdag

Af
Af Peter Rasmussen

Ansatte på sorte lønninger – person der stak af – første arbejdsdag – udeholdt omsætning – tyske sodavand – rod i kassen...
Der var meget, der var galt, da SKAT, kommunerne, Fødevarestyrelsen, Arbejdsmarkedsstyrelsen og politiet var på kontrol i nattelivet i Haderslev og Kolding kommuner.
38 virksomheder fik fredag aften og nat uanmeldt besøg og i halvdelen af virksomhederne var der problemer med at overholde reglerne om skat og ansættelsesforhold mv.
Kontrolbesøgene var målrettet nattelivet med fokus på caféer, værtshuse, diskoteker mv.
Den fælles kontrolaktion viste bl.a.:

* Sorte lønninger og personer på overførselsindkomst – 14 personer havde første arbejdsdag, heraf arbejdede 3 personer sort samtidig med at de modtager overførselsindkomst
* Manglende brug af kasseapparat eller problemer med korrekt registrering af salget
* 12 virksomheder vil blive pålagt en logbog – de skal nu fremover dagligt føre kontrol med hvilke medarbejdere, der er på arbejde
* Beslaglæggelse af sodavand, idet der ikke var betalt afgift
* En virksomhed havde tysk spiritus ”på lager”Svært at bruge kasseapparatet

13 virksomheder havde ikke styr på brugen af kasseapparatet og vil modtage påbud om at få bragt orden i forholdet. Heraf vil 4 virksomheder blive sendt til ansvarsvurdering med henblik på en bøde, idet de trods tidligere påbud ikke bruger kasseapparat eller ikke registrerer salget korrekt.

Et sted anmodede SKAT om, at ejeren mødte op – hvilket han gjorde – dog i beruset tilstand og samtidig i bil, så her fik politiet en sag med fra aftenen.

I en virksomhed stak en person af, da SKAT mødte op og et sted var der i alt to på arbejde, men ingen af dem kunne tale med kontrolmedarbejderne, da de hverken kunne forstå dansk, tysk eller engelsk.

23 af virksomhederne vil af SKAT blive udtaget til yderligere kontrol.

Fødevarestyrelsen var med på kontrol i Haderslev Kommune, hvor der var problemer flere steder. Et sted blev rygeforbuddet ikke overholdt, to virksomheder havde ikke styr på temperaturen for opbevaring af kød og et sted var rengøringen mangelfuld.

Kontrolaktionen er gennemført i fællesskab med flere myndigheder, hvor der er fokus på holdningen til virksomhedssnyd, socialt bedrageri og brugen af sort og illegalt arbejde.

Der vil derfor også fremover blive gennemført lignende aktioner, oplyser SKAT.

Publiceret 16 June 2012 23:16