Arkivfoto.

Arkivfoto.

Vred bilist påkørte cykelrytter med vilje:

Slæbte cykel 40 meter

Af
Jesper Lundh

To cykelryttere er formentlig stadig rystede efter en rasende bilist i går påkørte den ene af dem med vilje.
Episoden skete på Farumvej nær Ganløse Ore - ikke langt fra det sted, hvor en 32-årig kvindelig cykelrytter blev dræbt i en ulykke for et par uger siden. De to cykelkammerater var ude at træne ved middagstid, da en bilist i en Peugeot blev provokeret over at de kørte ved siden af hinanden og derfor fyldte meget på den smalle vej.
"Bilisten kunne ikke lige komme forbi, så føreren blev vred og dytter ad cykelrytterne. De giver plads, men parterne råber lidt ad hinanden," siger René Letvad fra Nordsjællands Politi til Lokalavisen.dk.
Bilisten kørte lidt videre, men bremsede så op og begyndte at bakke mod cykelrytterne, så han kørte forbi dem igen. Begge cykelryttere var i mellemtiden standset.
"Bilisten påkører nu forsætligt den ene rytter, som når at springe til siden. Men cyklen bliver kørt over af bilen, så den sidder fast under køretøjet og bliver slæbt 40 meter," fortæller René Letvad.
Først da bilisten stiger ud og flår cyklen væk fra bilen, kan han køre videre. Han skal dog nok forvente et besøg af politiet inden for kort tid.
"Vi har hans registreringsnummer, så ham skal vi nok få fanget.

Publiceret 20 June 2012 15:45