Penge fra afsløringer af socialt bedrageri strømmer ind til kommunen. (Foto:Arkiv)

Penge fra afsløringer af socialt bedrageri strømmer ind til kommunen. (Foto:Arkiv)

Svindel-detektiver fortsætter med at jage sociale bedragere

Enheden, der afslører socialt bedrageri blandt borgerne i Egedal Kommune, har stor succes og er nu gjort permanent

Af
Af Mette B. Sørensen

Sidste år lykkedes det kEgedal Kommunes særlige task force enhed at afsløre social svindel for ikke mindre end 3,144 millioner kroner.
Et resultat kommunens politikere tilsyneladende er godt tilfredse med. I hvert fald bestemte et enigt byråd sig onsdag aften for at gøre det to-årige prøve-projekt med to kommunalt ansatte "svindel-detektiver" permanent.
"Vi har to udbytter af den her indsats. Den ene er ren økonomisk, den anden er en værdipolitiks holdningsbearbejdelse," siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Esben Vognsen Jensen (C).
Lønnen til de to fuldtidsmedarbejdere og personaleomkostningerne i det hele taget svarer til en kommunal udgift på cirka 900.000 kroner årligt. Det er dog meningen, at enheden skal være egenfinansieret og derved selv tjene løn mv. hjem. En bedrift som de to ansatte, da heller ikke indtil videre har haft problemer med, da de som nævnt i 2011 afslørede snyd for 3,144 millioner kroner.
Med 1,25 millioner kroner var det førtidspensions-området der sidste år scorede højest på svindelranglisten, men også sygedagpenge med 811.364 kroner og kontanthjælp med 413.686 kroner endte højt på listen.

Endnu flere penge i 2012

Og i år forventer man at kunne indkasserer endnu flere penge. En evaluering af første kvartal i år viser et samlet resultat på 2,3 millione kroner. Med knapt en million kroner fundet i svindel med kontanthjælp, er det denne ydelse, der indtivl videre i år topper svindelranglisten. Beregningerne går på, at man når op på afsløringer af socialt bedrageri for omkring 3,9 millioner kroner for 2012.
Da det langt fra er alle sociale ydelser, der udspringer alene af kommunekassen, var det heller ikke samtlige 3,144 millioner kroner, der røg tilbage i den kommunale pengenpung sidste år - godt 1,335 millioner kroner tilfaldt Egedal kommune og i år lyder det nuværende tal på knapt 800.000 kroner.

null

Publiceret 22 June 2012 08:17