Arnold var Billed Bladets hemmelige våben

"Jeg tror, at de lander med en helikopter lige om lidt." Ordene kommer fra chaufføren i den bil, hvori jeg befinder mig.
Lokalavisen har fået lov at følge Billed Bladets ekspert på det royale stof Ken Richter og bladets fotograf Lars Horn fra Aalborg under kronprinsparrets besøg i Favrskov Kommune.
Det er Richter, som styrer denne dag. Han er på hjemmebane i mere end en forstand: Bor privat i Hinnerup og har været byrådsmedlem i den gamle Hinnerup Kommune. Netværket er stort, og han er godt forberedt.
Vi har denne lørdag morgen været til presseinformationsmøde på Favrskov Rådhus i Hinnerup, hvor kommunaldirektør Jan Kallestrup byder de mange kendte og ukendte pressefolk velkommen.
"Jeg skulle alligevel tidligt op i dag," siger Kallestrup med et smil, for han skal være helt tæt på kronprinsparret hele eftermiddagen.
Se video fra kronprinsparrets dag i Favrskov

Kronprinsparrets ankomst

Lokalavisen har på mødet fået plads ved siden af Kongehusets repræsentant Kirsten Baltzer Kahr, så jeg forsøger at få oplyst, hvordan kronprinsparret ankommer.
"Måske har de boet i Aarhus i nat. Jeg ved det ikke," svarer hun med et smil.

"Jeg tænkte det nok." Kronprinsparrets Krone 8 holdt og ventede ved avlsgården Jernit nær Frijsenborg Gods. Ken Richter havde opsnuset, at parret ville ankomme i helikopter.

Grusvejen

Ken Richter svinger fra Postvej ned ad en grusvej, inden vi når Frijsenborg.
Vi kører rundt om avlsgården Jernit og så holder Krone 8 - en stor velpudset Audi - lige foran os.
"Jeg tænkte det nok," siger Ken Richter.
"Men bliver vi her og ser helikopteren lande, så misser vi ankomsten på Frijsenborg."

Byrådsmedlem Erik Høeg fra SF fik lige hilst på sin gamle byrådskollega Ken Richter. I baggrunden morer Favrskovs tidligere borgmester Anders G. Christensen sig.

Byrådsmedlem Erik Høeg fra SF fik lige hilst på sin gamle byrådskollega Ken Richter. I baggrunden morer Favrskovs tidligere borgmester Anders G. Christensen sig.

Spottet af PET

Vi forsætter ad Linen mod godset. PET-folkene sender os lige et blik fra deres Range Rover. Vi er tjekket ud, får man indtryk af.
Vi når ned i den pressepool, som er oprettet ved godsets hovedindgang. Herfra ser vi kronprinsparret ankomme - og alle andre pressefolk forlade stedet igen for at køre i bus tilbage mod Hinnerup.
Vi bliver.
"Vi skal se parret forlade godset efter frokosten, men vi skal også nå ned til Arnold, som jeg håber, de stopper ved," siger lokalkendte Richter.

"Hvem skal sidde hvor?" ville Ken Richter gerne vide. Men kronprinsparrets chauffør denne lørdag Holger Rasmussen, Foldby, var meget hemmelighedsfuld. "Det ved jeg ikke."

Solohistorien

Arnold Madsen er en frisk 100-årig tidligere skovarbejder, som bor for enden af skovvejen Linen i Hinnerup. Her skal kronprinsparret køre forbi.
Den historie vil Ken Richter gerne skrive, og vi når, som de eneste pressefolk, at se afgangen fra slottet og ankomsten ved Arnold.
Desværre stopper kortegen af gamle biler ikke, men Ken Richter får sin solohistorie med Arnold, som alle i Hinnerup kender. Og snart kender Billed Bladets læsere ham også. Hele tre sider har bladet med om den store dag i Favrskov.
Læs Lokalavisens fødselsdagsportræt af 100-årige Arnold Madsen

Billed Bladets fotograf Lars Horn var alene om at dække afgangen fra Frijsenborg. Og så fik han travlt med at komme til Hinnerup og Arnold Madsen. Lars Horn nåede at skyde 1.948 billeder i løbet af lørdagen.

Billed Bladets fotograf Lars Horn var alene om at dække afgangen fra Frijsenborg. Og så fik han travlt med at komme til Hinnerup og Arnold Madsen. Lars Horn nåede at skyde 1.948 billeder i løbet af lørdagen.

Så kom kronprinsparret forbi Arnold på Linen, men uden at stoppe. Det tillod et tæt program ikke.

Så kom kronprinsparret forbi Arnold på Linen, men uden at stoppe. Det tillod et tæt program ikke. "Ham Holger er vældig stolt af at være chauffør. Han bor lige heroppe," sagde Arnold Madsen, der fik vinket og nu kommer i Billed Bladet. Fotograf Lars Horn er nederst i billedet.

null

Publiceret 10 September 2012 11:45