Thorkild og Thordis Knudsen bruger jævnligt deres grund med naturområde, hvor de har opstillet et lille fritidshus. Parrets grund ligger et par hundrede meter væk fra det område, hvor fire store vindmøller i følge debatoplægget er planlagt til at stå. Foto: Susie Jessen.

Thorkild og Thordis Knudsen bruger jævnligt deres grund med naturområde, hvor de har opstillet et lille fritidshus. Parrets grund ligger et par hundrede meter væk fra det område, hvor fire store vindmøller i følge debatoplægget er planlagt til at stå. Foto: Susie Jessen.

Thordis og Thorkild kan blive naboer til mega-vindmøller

Thordis og Thorkild Knudsens grund i Øster Åstrup ved Glejbjerg ligger kun et par hundrede meter væk fra området, hvor det er foreslået, at fire af de cirka 30 store vindmøller skal opsættes

Af
Susie Jessen

På trods af, at det kun lige er blevet efterår, er der gang i brændeovnen på den lille idylliske gård, som Thorkild Knudsen fra Øster Åstrup ved Glejbjerg overtog efter sin far sammen med sin hustru Thordis Knudsen.
Gården og parret er blevet en meget relevant del af den vindmøllestrategi, som Vejen Kommune har lagt ud, hvor det er planen, at vindmøller skal opsættes på 12 områder i Vejen Kommune.
Gården ligger 900 meter væk fra det sted i Øster Åstrup, hvor Vejen Kommune i sit debatoplæg har planlagt, at der skal stå fire kæmpevindmøller, der vil være omkring 140 meter høje. Til sammenligning er Rundetårn blot 41,8 meter højt.

Søn skræmt væk
Parrets grund, befinder sig et par hundrede meter væk fra det planlagte vindmølleområde.
- Det var egentlig meningen, at min søn skulle overtage gården efter os, når vi en gang skal herfra. Men det vil han ikke, hvis der kommer til at stå fire store vindmøller så tæt på, siger Thorkild Knudsen,

Borgermøde på vej

Thorkild og Thordis Knudsen har taget initiativ til et borgermøde omkring vindmøllerne den 25. september klokken 19.00 på Markedsrestauranten i Brørup.
Her vil de blandt andet gerne høre om andre mennesker har de samme bekymringer som de selv har.
- Vi frygter jo lidt, at området omkring vores hus bliver lagt øde, når der rykker fire store vindmøller ind, fortæller Thordis Knudsen.

Mennesker bag
Parret medgiver, at det på den ene eller anden måde er nødvendigt at finde alternative energikilder og at kommunen er nødt til at tage initiativer for at opnå målsætninger.
- Men man er også nødt til at tænke på, at der er mennesker, der bliver meget påvirkede af det her. Man kan så i det mindste sørge for, at vindmølleindustrien giver nogle ordentlige erstatninger til de påvirkede. Vi vil i hvert fald prøve at få belyst problemerne så godt som muligt og forsøge at klæde politikerne ordentligt på til at tage nogle fornuftige beslutninger, fortæller Thordis Knudsen.

Publiceret 18 September 2012 08:00