Mona Al-Haj har blandt andet trænet i Fitness World i Hellerup flere gange om ugen for at være klar til bikini fitness-konkurrencen på søndag.

Mona Al-Haj har blandt andet trænet i Fitness World i Hellerup flere gange om ugen for at være klar til bikini fitness-konkurrencen på søndag.

Danmarks stærkeste kvinde - nu som bikini-babe

Tidligere tog Mona Al-Haj DM-medaljer i vægtløftning og styrkeløft. Nu stiller hun op i den feminine disciplin bikini fitness

Af
Annette Houman

Annette Houman

Når de danske mesterskaber i body building og fitness afgøres i weekenden i Ringsted Kongrescenter, vil Mona Al-Haj fra Charlottenlund være blandt deltagerne i søndagens konkurrence i disciplinen bikini fitness. Det skriver Villabyerne.dk
Mona Al-Haj har ellers i en årrække hevet den ene DM-medalje efter den anden og tilhørende rekorder i hus som vægtløfter. Men nu har den 33-årige sportskvinde vendt ryggen til de tunge løft - kronisk slidgigt er én af forklaringerne - og kastet sig over en noget mere feminin udfordring, nemlig bikini fitness.
"Det er en meget populær klasse i udlandet, og nu er den for alvor på vej herhjemme. Den er ikke helt så ekstrem som body building, men kræver dog alligevel ganske megen træning og ikke mindst diæt," fortæller Mona.
Se også tv-indslaget: Mød bomstærke Muscle Mom

Løftede vægte i Jylland

Hun er vokset op i Taarbæk og Klampenborg og rejste ud i verden som 'hestepige' allerede efter 9. klasse, som hun tog på Maglegårdsskolen. Da hun vendte retur til Danmark, læste hun en HF, fortsatte med sin ridning og dyrkede med egne ord det vilde natteliv i København.
Men for 10 år siden skiftede hun spor. Hun rejste til Aalborg for at tage en elitetræneruddannelse inden for fysisk træning, fandt kærligheden, blev hængende i det jyske og dyrkede som nævnt de tunge løft til den store guldmedalje.
Nu har hun atter skiftet spor. For få måneder siden sagde hun farvel til Jylland og livet dér for at vende hjem og sætte sig helt nye mål.

Livet lagt i et skema

Og mål - dem har hun mange af. Hver dag. I ugerne op til bikini fitness-konkurrencen er alle vågne timer disponeret i et omfattende skema. Træning, arbejde, spisning, afslapning og søvn.
"Jeg er sådan indrettet, at jeg skal have fuldstændig struktur over min tid, og samtidig have en fysisk udfordring. Det er fascinerende at man med målrettet træning kan bygge sin krop op. Og for mig er det afgørende at gøre det på en sund måde. Doping og spiseforstyrrelser, det er ikke mig," understreger hun.
Mona arbejder på deltid i en eksklusiv smykkeforretning i København og underviser bl.a. i bodytoning i idrætsforeningen Skovtroldene. Resten af tiden gælder det ridning og træning.

Den ensomme kamp

Det har krævet jernhård disciplin at blive klar til konkurrencen på søndag. Disciplin er Mona vant til, men tidligere har hun trænet i klub og haft en træner. Det er ikke tilfældet nu. Og det er hårdt at være alene om udfordringen.
"Jeg har kæmpet mig ned i vægt og er gået fra en størrelse 42/44 til en 34/36. Mindst 10 kilo er forsvundet fra sidebenene, men det er næppe nok til, at jeg kan gøre mig gældende i konkurrencen. Så jeg stiller op som en pin up-girl med former," griner hun.
Hvis Mona skal stille op igen i bikini fitness, så skal der en træner til. Og en sponsor.

Lille bikini - stor pris

"Kosttilskud og træningen løber op. Og til selve konkurrencen skal man have en flot bikini, der kan løbe op i 9.000 kr. Man skal have flotte sko, håret sat op, lagt make-up, ja, faktisk have sin egen stylist," siger hun og fortsætter:
"Min bikini bliver flot - den er ikke klar endnu - men resten må jeg selv tage mig af".
En ting er i hvert fald helt sikker:
"Når vi er færdige på søndag, så skal jeg have mig en stor Prinsessekage fra min lokale bager. Og vin og god mad. Jeg er i bund og grund en livsnyder," smiler Mona Al-Haj, inden hun skynder sig tilbage til træningen.
Se også tv-indslaget: Mød bomstærke Muscle Mom

Publiceret 05 October 2012 14:01