Fældede træer præger billedet i Gulbjerg Mose i Slagslunde skov. Det vil Naturstyrelsen have sat en stopper for.

Fældede træer præger billedet i Gulbjerg Mose i Slagslunde skov. Det vil Naturstyrelsen have sat en stopper for.

Fiskere bruger mose som svinesti

Naturstyrelsen er godt trætte af de lystfiskere, der efterlader affald, tænder bål og fælder træer ved Gulbjerg Mose i Slagslunde skov

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Lystfiskerne har indtaget Gulbjerg Mose i Slagslunde skov i Nordsjælland, men de blæser tilsyneladende højt og flot på Naturstyrelsens regler.
I hvert fald er det naturskønne område forvandlet til en svinesti, hvor fiskefodder, bål-mærker samt tomme majs, orme og øl-dåser ligger og flyder.
"Det er noget forbandet svineri. Problemet derude har stået på i nogle år, men i øjeblikket er det virkelig slemt. Det er et massivt affaldsproblem. For ti dage siden var jeg derude og fylde en sort affaldssæk. Det kunne jeg også have gjort nogle dage senere," siger Morten Hasle, som er Skov- og landskabsingeniørelev hos Naturstyrelsen Østsjælland.

Tøver ikke med politiet

Han har også noteret sig fældede træer og brug af forfodring.
"Der er en sammenhæng mellem affald og bål udenfor de afmærkede bålpladser, men fældning af træer er voldsomt og ulovligt. Jeg ved ikke, om de fremmødte fiskere også står bag det, men tager vi nogle i at fælde træer, så bliver det en sag for politiet med mulighed for en eventuel erstatning," siger Morten Hasle, der også nævner forfodringen som en klar overtrædelse.

Det er ikke god opførsel at tænde bål, hvor der ikke er en officiel bålplads, men det sker i mosen i Slagslunde.

Det er ikke god opførsel at tænde bål, hvor der ikke er en officiel bålplads, men det sker i mosen i Slagslunde.

Skubber balancen

"Det er i strid med loven og skal også stoppe derude. Når man lokker fiskene på den måde, så er man med til at skubbe den økologiske balance og ødelægge levesteder i vandet. Og hvis man graver efter regnorm, så skal man naturligvis lægge jorden tilbage igen og sørge for at jorden er plan, så ingen dyr eller mennesker kan falde i hullet," siger Morten Hasle.
"Hvordan kan I komme problemet til livs"?
"Vi kan blandt andet gå ud i offentligheden og beskrive det. Vi kan jo ikke overvåge mosen, men vi er meget opmærksomme, og det samme er skovløberen. Forhåbentlig kan det få fiskerne til at overholde reglerne på Naturstyrelsens arealer."

null

Publiceret 05 October 2012 06:00