Lektorparret Carsten Hansen og Karin Thorlacius debuterer nu som krimiforfattere.

Lektorparret Carsten Hansen og Karin Thorlacius debuterer nu som krimiforfattere.

Forfatterpar sender historisk krimi på gaden

Lokale lektorer har researchet, rejst og skrevet i fire år på krimien "Den Endelige Løsning"

Af
Bettina Sønderskov Kjeldgaard

Forfatterparret Carsten Hansen og Karin Thorlacius fra Jaungyde i Ry har begået en historisk krimi af et format, som fornylig har fået forlaget Mellemgaard til at sende den ud i alle landets boghandler. "Den endelige løsning" er en historisk krimi, som behandler alvorlige og indtil nu stort set ukendte temaer i Europas historie.
Romanen foregår i 1989 kort før murens fald og har tråde tilbage til slutningen af anden verdenskrig, hvor 3,5 millioner Sudeter-tyskere blev fordrevet fra Tjekkoslovakiet på en grusom og fuldstændig ukontrolleret måde.
Karin Thorlacius bruger blandt andet sin indgående viden om psykologi til at beskrive de psykiske de traumer og eftervirkninger som børn af fædre, der arbejdede i SS eller Gestapo er vokset op med.
Romanen bygger på virkelige hændelser, oplevelser og samtaler med såvel tjekkere som tyskere og på research og studier af ny tysk socialpsykologisk forskning fra Dachauinstituttet i München, som ikke før har været publiceret i Danmark.

Fire års arbejde

"Krimien er vores første udgivelse inden for skønlitteratur. Vi har tidligere udgivet faglitteratur og artikler, men det her er helt nyt og spændende for os" siger Carsten Hansen.
Han løfter samtidig sløret for, at forfatterparret allerede er i gang med efterfølgeren til "Den endelige Løsning," hvor persongalleriet fra første krimi går igen. Men der går formentlig et par år før, den er klar, for man skriver ikke en historisk krimi på en eftermiddag.
"Vi har brugt omkring fire år til skrivning, research og rejser til samtlige steder, der er nævnt i bogen. Undervejs har vi haft mange spændende samtaler med sudetere og tysk og tjekkisk politi," siger Carsten Hansen.
Da parret tilsidst havde samlet alle deres notater og indtryk sammen i hjemmet i Jaungyde skulle de i gang med at lære håndværket.
"At skrive skønlitteratur, er jo er noget ganske andet end at skrive faglitteratur," siger Carsten Hansen, som glæder sig over, at forlaget er så tilfredse med forfatterparrets indsats, at bogen fra den 5. oktober kan købes i landets boghandler.

Publiceret 05 October 2012 08:30