Telias beslutning om at trække erstatningskravet tilbage er godt nyt for politikerne på Gentofte Rådhus.

Telias beslutning om at trække erstatningskravet tilbage er godt nyt for politikerne på Gentofte Rådhus.

Millionkrav mod Gentofte trukket tilbage

En fejlslagen udbudsrunde om en kommunal telefonløsning fik Telenor til at kræve et stort millionbeløb af Gentofte og fire andre kommuner. Nu er kravet droppet

Af
Af Theis Otzen

Teleselskabet Telenor rejste tidligere på året et krav på 70 millioner kroner mod Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Rudersdal og Gladsaxe kommuner. Kravet kom efter en kaotisk udbudsrunde, hvor de fem kommuner med hjælp fra et konsulentfirma valgte Telenor til at stå for et fællesindkøb af ydelser inden for teleområdet.
Men efter Telenor blev valgt, protesterede de nærmeste konkurrenter på telemarkedet, TDC og Telia. De to firmaer mente ikke, at udbudrunden var kørt efter bogen, og de klagede til Klagenævnet for Udbud, der er en uafhængig instans, der er sat i verden for at granske de mange udbud som offentlige myndigheder hvert år er involveret i.
Kort efter annulerede Gentofte og de fire andre kommuner udbudsaftalen med Telenor, og det fik det norsk-ejede teleselskab til at kræve en kompensation for det afbrudte udbud på 70 millioner kr.
Men politikerne i de økonomisk hårdt trængte kommuner kan ånde lettet op. For Telenor har nu trukket deres krav tilbage, da de angiveligt indså, at det ville blive svært at få medhold.

Publiceret 05 October 2012 14:15