Hver Albertslund-borger smider omkring 42 kilo spiselig mad pr. person om året. Med kommunens knap 28.000 borgere bliver det sammenlagt til over 1,1 million kilo mad.

Hver Albertslund-borger smider omkring 42 kilo spiselig mad pr. person om året. Med kommunens knap 28.000 borgere bliver det sammenlagt til over 1,1 million kilo mad.

Albertslund smider 1.100 tons mad ud

Vinderne er fundet i madspilds-konkurrence

I Albertslund Centrum har man haft mulighed for at blive klogere på, hvor meget mad vi egentlig smider ud.
Som led i Albertslund Kommunes indsats mod madspild har Agenda Centeret af to omgange fyldt en indkøbsvogn med madvarer for at vise, hvor meget spiseligt mad hver enkelt dansker smider ud derhjemme i løbet af et år. Mange forbipasserende stoppede undrende op for at kaste et blik på indkøbsvognen.
”Vi stod der med en fyldt indkøbsvogn for at synliggøre omfanget af vores madspild. Miljøstyrelsen har undersøgt skraldespandene i parcelhuse og fundet ud af, hvor meget spiseligt mad en enkelt person, der bor i parcelhus, smider ud om året. Vi har fyldt indkøbsvognen med ligeså mange kilo mad for at give et indtryk af, hvor meget det egentlig er,” fortæller Helene Eskildsen fra Agenda Centeret.


Fem gavekort

De forbipasserende havde mulighed for at deltage i en konkurrence om fem gavekort på 400 kroner til en af de restauranter, der i foråret var med i Agenda Centerets og kommunens kampagne for at indføre doggybags. Restaurant Albert var endnu ikke åbnet i foråret, men er senere kommet med i kampagnen.
”Jeg synes det er vigtigt med fokus på madspild. At smide god mad ud er spild af ressourcer, og derfor er vores gæster velkomne til at bede om at få resterne med hjem. Det er rigtig godt at kommunen og Agenda Centeret også har sat fokus på madspild. Jeg tror det kan inspirere både byens borgere og spisestederne til at gøre noget ved madspildet,” fortæller Mustafa Ercan, køkkenchef på Restaurant Albert.


Hvad er der i vognen?

Det eneste man skulle gøre for at være med i lodtrækningen i A-centeret om et gavekort var at svare på, hvor meget mad, der var i indkøbsvognen, og dermed hvor mange kilo mad én person smider ud om året.
”Det rigtige svar er ifølge Miljøstyrelsens nyeste undersøgelse 42 kilo spiselig mad pr. person om året. Dertil kommer gulerodstoppe, kartoffelskræller og den slags. Det er spild af ressourcer, og vi håber, at vi ved at gøre opmærksomme på madspildet, kan være med til at ændre nogle vaner hos de albertslundere, der kommer forbi og med egne øjne ser, hvor meget mad det egentlig drejer sig om,” følger Zacharias Madsen fra Agenda Centeret op.
I alt nåede 133 at deltage i konkurrencen. 79 gættede rigtigt på 42 kilo, mens 54 troede det var mindre.

null

Publiceret 06 October 2012 12:27