Direktør for Youth Home Culture Group, Abdul Rahaman Mohammed, holder pressemøde i Tamale i forbindelse med modtagelsen af møbler, hospitalsudstyr og musikinstrumenter. (Foto Egedal Kommune)

Direktør for Youth Home Culture Group, Abdul Rahaman Mohammed, holder pressemøde i Tamale i forbindelse med modtagelsen af møbler, hospitalsudstyr og musikinstrumenter. (Foto Egedal Kommune)

Dansk musikskole uddeler gaver i Ghana

En stor container fra Egedal Musikskole er for få dage siden ankommet til Ghana. Den er fyldt med brugt hospitalsudstyr, skolemøbler, computere og musikinstrumenter

For et år siden begyndte Egedal Musikskole i samarbejde med en dansk NGO-støtteforening på en storstilet indsamling til det fattige afrikanske land Ghana.
Udviklingsmedarbejder i Egedal Kommune, Henriette Nordvig, søgte og fik støtte fra Mellemfolkeligt Samvirke og den lokale afdeling af Lions.
Resultatet ankom til den nordghanesiske hovedby Tamale for kort tid siden - en container fra Egedal Musikskole proppet med brugt hospitalsudstyr, skolemøbler, 50 computere, en kuvøse, undersøgelses- og operationsudstyr, en tandlægeklinik og masser af musikinstrumenter.
”De har både læger og skolelærere i Tamale, men bygningerne står ofte halvtomme, fordi der hverken er udstyr på hospitalerne eller møbler i klasseværelserne. Børnene i selv de ældste klasser står eksempelvis op og bliver undervist i IT med kridt og tavle - uden så meget som en computer at arbejde på. Derfor betyder den hjælp, vi har fået derned, ufatteligt meget,” siger formand for den danske støtteforening ”Youth Home Culture Group” Jeannett Tankred.

Vigtig opfølgning i Ghana

Sammen med en delegation fra Egedal Kommune besøger hun om kort tid byen for sammen med projektets ghanesiske partner ”Youth Home Culture Group” at tjekke op på, om alt udstyret er pakket ud og placeret på de skoler, børnehaver og hospitaler, som det er aftalt til.
”Opfølgningsarbejdet er vigtigt i denne type projekter, hvor der skal være fuld tillid til at alt er på plads og bliver brugt på den rigtige måde, når vi afregner med Mellemfolkeligt Samvirke,” siger Henriette Nordvig.
Mellemfolkeligt Samvirke har bevilget 56.500 kroner til projektet, mens Lions i Veksø og Stenløse har doneret 10.000 kroner.

null

Publiceret 06 October 2012 12:46