Der skal en mere end solid årsløn til at købe hus i Gentofte Kommune.

Der skal en mere end solid årsløn til at købe hus i Gentofte Kommune.

Gentofte er kun for millionærer

I Gentofte Kommune kræver det en årlig husstandsindtægt på minimum 1.200.000 kr. at købe en gennemsnitsvilla på 140 kvm.

Af
Af Mikael Østergaard

I tre kommuner i Danmark - Gentofte, Frederiksberg og Rudersdal - er boligpriserne på et niveau, hvor det kræver en husstandsindkomst over en million kr. om året at købe en gennemsnitsvilla. Er indkomsten under 800.000 kr., er otte kommuner lukket land for den boligkøber, der går efter en villa på 140 kvm. Hvis husstanden samlet tjener mindre end 300.000 kr. om året, kan drømmen om det typiske parcelhus kun realiseres ét sted, nemlig Lolland Kommune.
Det viser en undersøgelse fra EDC.
Ifølge Danmarks Statistik tjener en familie i ejerbolig godt 600.000 kr. i gennemsnit om året. Med denne indkomst kan familien købe en gennemsnitsvilla i 72 pct. af landets kommuner. For seks år siden var det 63 pct. af kommunerne, der var tilgængelige med en gennemsnitsindkomst. De faldende boligpriser har altså betydet, at flere har mulighed for at købe ønskeboligen, på trods af at bankernes udlånspolitik er strammet.
Beregningen er baseret på gennemsnitspriser på en villa på 140 kvm i kommunen. I indkomstberegningen ses der alene på indkomsten, og der er således ikke taget hensyn til formue eller gæld. Har køberen nettoformue, kan denne lægges til den maksimale pris, man kan købe for, og tilsvarende skal nettogæld fradrages.

Publiceret 06 October 2012 11:00