Mand fik fængsel for overfald på 81-årig p-vagt

Et overfald på en aldrende p-vagt blev takseret til betinget fængsel

Af
Tim Panduro

En 55-årig mand kom helt op i det røde felt, da han 12. april ved frokosttid fik en parkeringsbøde på grusparkeringspladsen på Ndr. Banevej.
Forleden stod han sammen med en 47-årig mand tiltalt for vold, ulovlig tvang og hærværk.
Kun den 55-årige blev dog dømt for vold. Den 55-årige forklarede i retten, at han forsøgte at få en forklaring fra den 81-årige p-vagt. Han forsøgte at give bøden tilbage til vagten, men det lykkedes ikke, og parkeringsvagten slog ud og ramte ham på hænderne. Undervejs i forløbet fik han fat om p-vagtens hånd, og derefter tog han fat om ham bagfra. Han forsøgte ikke at tage mappen med girokort fra ham, som han var tiltalt for.
P-vagten forklarede, at den 47-årige havde sluttet sig til den 55-årige, og at de havde hidset hinanden op. Han blev grebet bagfra, og den anden tog en mappe med bøder fra ham. Et andet vidne fandt situationen så truende, at han kontaktede politiet.
Betinget dom
Retten fandt det bevist, at den 55-årige havde taget fat i p-vagten, og at den 47-årige undervejs tog mappen med girokort fra p-vagten og senere smed dem ud, hvilket strafferetligt betegnes som hærværk. Ingen af de to blev dømt for ulovlig tvang.
Dommen endte på 30 dages betinget fængsel til den 55-årige og en bøde på 500 kroner til den 47-årige. De to kendte ikke hinanden i forvejen. P-vagten fik trykket nogle ribben ved episoden.
Den 55-årige skal betale halvdelen af sagens omkostninger, mens statskassen betaler sagsomkostningerne for den 47-årige.

Publiceret 13 October 2012 07:00