Louise og Asta på 13 og Emily på 11 år, er her fotograferet samme med Jonatan Spang.

Louise og Asta på 13 og Emily på 11 år, er her fotograferet samme med Jonatan Spang. "Jeg kender ham fra filmen Alle for én. Han er min yndlingskuespiller", siger Louise. "Jeg kender også Jonatan fra Alle for én, hvor han spiller samme med ham den skøre Mick Øgendahl", siger Asta. "Jeg skal bruge plakaten med Jonatans autograf til at vise andre at jeg har mødt ham", siger Emily med et stort smil.

Jonatan Spang:

"Det vigtigste er at få folk til at grine"

Fredag eftermiddag var komikeren, skuespilleren og instruktøren Jonatan Spang i BioCity for at gøre reklamer for sin nye film "Talenttyven"

Af
Tekst og foto: John Jessen Hansen

Fredag klokken 17 dukkede komikeren, skuespillere og instruktøren Jonatan Spang op i BioCity i Hillerød, hvor en stor skare unge piger og drenge stod og ventede på at få en autograf af "ham vi kender fra filmen Alle for én".
Det er Jonatan Spangs første forsøg som instruktør og efter hans egen mening, ikke det sidste.
Hillerød Posten møder Jonatan Spang over en kop kaffe og en cola i cafeen i BioCity til et interview inden autografjægerne bliver alt for utålmodige.

Det svære parforhold

"Talenttyven" handler langt hen ad vejen om oplevelser fra mit eget liv. Det er jo ofte sådan i et forhold, at når det hele er forbi, sidder man tilbage med en fornemmelse af at man har givet alt, men ikke har fået noget ud af det. Hvorfor kan det hele ikke bare været som det altid har været. En af de sværeste ting er, at mange af os lever i en drøm om at kombinere en spændende karriere med et ligeså spændende parforhold. Min erfaring siger bare, at det ikke kan lade sig gøre. Vi vil gerne være et smukt menneske, men det er svært at holde fast i når man kan opnå meget mere ved at være et røvhul, det er meget det filmen handler om", siger Jonatan Spang.

Mia, Freja og Sille, alle 12 år, er enige om, at de ikke kender Jonatan Spang, men at det er fedt at få hans autograf. Piger fik biografbilletten som tak for at de gik Lucia i Esbønderup.

Mia, Freja og Sille, alle 12 år, er enige om, at de ikke kender Jonatan Spang, men at det er fedt at få hans autograf. Piger fik biografbilletten som tak for at de gik Lucia i Esbønderup.

Samarbejde med Mette Heeno

"Det er to år siden af jeg startede med at skrive på manuskriptet samme med Mette Heeno. Det første halve år fik vi ikke en krone for vores arbejde. Men så fik producenten bag filmen støtte til projektet fra DIF og så kom der lidt i kassen. Jeg har selvfølgelig ernæret mig sideløbende med indtægter som komiker og skuespiller. Men Mette og jeg har da allerede et nyt projekt som vi har tænkt os at samarbejde om", siger Jonatan Spang, der også har været teaterdirektør fra 2007 til 2009 på Nørrebro Teater og afslutter med at svare på følgende spørgsmål:

Hvad brænder dig hjerte egentligt mest for af de ting du laver?

"Det er meget enkelt. Det vigtigste er at få folk til at grine", siger den aktuelle filminstruktør Jonatan Spang, der med filmen "Talenttyven" håber og glæder sig til at publikum vil tage godt imod hans film.

Han har i hvert fald gjort sit for at promovere filmen, ved at tage rundt til 30 biografer i hele landet for at skrive autografer og lade sig fotografere med fans.

"Talenttyven havde premiere 11. oktober her i Hillerød i BioCity på Ndr. Jernbanevej.

Det var både piger og drenge der gerne ville foreviges samme med Jonatan Spang da han gæstede BioCity.

Det var både piger og drenge der gerne ville foreviges samme med Jonatan Spang da han gæstede BioCity.

Publiceret 13 October 2012 12:00