Bent Bødker vil gå rettens vej i jagten på at få erstatning for sit alvorlige fald i januar. (Foto: Peter Rahbek)

Bent Bødker vil gå rettens vej i jagten på at få erstatning for sit alvorlige fald i januar. (Foto: Peter Rahbek)

Nu slæber han Egedal Kommune i retten

Codan Forsikring afviser for anden gang Bent Bødkers erstatningskrav efter hans fald i vinter, men Veksø-borgeren giver ikke op. Nu slæber han Egedal Kommune i retten

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

64-årige Bent Bødker kan ikke acceptere, at han ikke får udbetalt erstatning for sit fald på Maglehøj Allé i Veksø, der i januar kostede ham et brækket lårben.
Selvom Egedal Kommunes forsikringsselskab, Codan, for anden gang har afvist Bent Bødkers erstatningskrav, så er han ikke på vej til at kaste håndklædet i ringen.
Tværtimod er han parat til at gå rettens vej i jagten på erstatning.
"Codan vil ikke bøje sig, og så er en retssag den eneste mulighed. Det bliver en lang og sej kamp. Det er jeg klar over, men jeg giver ikke op før eksperterne kalder min sag for chanceløs. Jeg vil starte med at forelægge sagen for "Gratis retshjælp " og høre deres vurdering," siger Bent Bødker.
Hos Codan Forsikring er man klar i spyttet, når der skal argumenteres for erstatnings-afvisningen.
"Det er fortsat vores opfattelse, at det ikke er dokumenteret, at der var glat på Maglehøj Allé på grund af fejl eller forsømmelser fra Egedal Kommunes side," lyder svaret fra Codan Forsikrings Hanne Lund.
Tog hensyn til stien
Hun fastholder også, at der blev saltet den 23. januar, hvor Bent Bødker faldt på stien.
"Rutinen er, at man starter saltningen klokken 4.00 og er færdig omkring klokken 8.00. Når det på grund af vejrforholdene blev vurderet, at der kunne være yderligere behov - på grund af specielle forhold på Maglehøj Allé - så kørte man forbi igen omkring klokken 8.00. Man har altså taget hensyn til, at der var særlige forhold på vejen/stien i Veksø," skriver Codan Forsikring i et svar til Bent Bødker.
Centerchef fra Center for Teknik og Miljø, Ingela Karlsson, vil ikke udtale sig om den konkrete personsag iLokalavisen, men hun oplyser, at borgerne altid har mulighed for at klage over forsikringsselskabets afgørelse til Egedal Kommune.
Bedre vinter-information
"Så vil Egedal Kommune på ny gennemgå hele sagen for at sikre, at alle retningslinjer er blevet overholdt i sagsbehandlingen," siger Ingela Karlsson.
Den konkrete sag får nu i øvrigt kommunen til at overveje, om der er mulighed for at informere borgerne bedre om vinteren, når der - trods grundig snerydning og saltning – stadig kan være risiko for isglatte veje.
"Vi bestræber os på, at alle de prioriterede veje skal være sikre at færdes på for vores borgere, men det vil være falsk tryghed at tro, at Egedal Kommune kan fjerne alt is 100 procent. Derfor vil vi nu drøfte, om der fremadrettet er mulighed for at sætte skilte op på udsatte strækninger, der advarer borgene om, at her kan der være isglat, selvom vi har gjort alt for at fjerne sneen og isen," siger Ingela Karlsson.

Publiceret 16 October 2012 06:00