Konceptet Tastee var så populært, at det vandt publikumsprisen i suveræn stil. Foto: Electrolux

Konceptet Tastee var så populært, at det vandt publikumsprisen i suveræn stil. Foto: Electrolux

Christophers ske kom på det internationale podie

Opfindelse strøg helt til tops i stor konkurrence

Af
Pernille Kristensen

Det blev til en placering blandt toppen i hele verden, da 26-årige Christopher Holm-Hansen fra Hørsholm torsdag stod i finalen i designkonkurrencen Electrolux Design Lab, der blev afholdt i Milano.
Her havde han som den første dansker nogensinde kvalificeret sig med sit bud på en smageske, der kan hjælpe en med forslag til at gøre maden mere smagfuld.
Og skeen Tastee var så veludført, at det rakte til en fornem tredjeplads i hovedkonkurrencen samt den eftertragtede publikumspris.
"Feltet var stærkt, og der var mange flotte og gennemtænkte koncepter, så jeg er virkelig glad og meget stolt af min placering blandt de bedste tre," lyder det fra Christopher Holm-Hansen oven på finalen.
"Jeg er meget overvældet over, at der er så mange mennesker ud over mine venner, familie og bekendte, der har stemt på mig. Det har været fedt at få lov til at præsentere Tastee for folk, og derfor betyder det meget for mig, at de også har haft lyst til stemme på mig til People?s Choice Award," siger han.

Giver råd om smagen

Til daglig læser Christopher Holm-Hansen design og innovation på DTU, og det er gennem studierne, at han har tilegnet sig den viden, som er blevet brugt til at udvikle Tastee.
Skeen fungerer ved hjælp af nanosmagsreceptorer, der opfanger og analyserer madens smagsnuancer. Disse informationer sendes til en applikation på en iPad eller lignende, hvorefter systemet giver en tips til, hvilke ingredienser der smagsmæssigt kunne fuldende retten.
Smageskeen kunne dog ikke slå Jan Ankiersztajn fra Polen af pinden, der vandt konkurrencen med sine Aeroballs, der er små, svævende bobler, som rengør og filtrerer luften.
I alt 1.200 designstuderende fra hele verden deltog i Electrolux Design Lab, som blev afholdt for 10. gang.
Se video om Tastee her (eksternt link).

Christopher Holm-Hansen opnåede en flot tredjeplads ved Electrolux Design Lab.

Christopher Holm-Hansen opnåede en flot tredjeplads ved Electrolux Design Lab.

Publiceret 27 October 2012 10:30