Mit liv som Elkjær

Gentofte-borgeren Preben Elkjær følger i fodsporet på andre sportsstjerner, der har skrevet en biografi om deres liv

Af
Af Mikael Østergaard

Elkjær endnu... Jaaa, Elkjær, og så henover ham? Jaaaaaaaaaaaaa, utrooliiige Preben Elkjær. Jamen, den mand er da fantastisk! Med to forsvarere og verdens bedste målmand, som kommer ud imod ham, jamen Preben, Preben, Preben dog...
Hvem husker ikke tv-journalisten Svend Gehrs' spontane jubelkommentar?
Preben Elkjær var en af verdens bedste angribere i midten af 1980?erne. En uforglemmelig fodboldspiller med glimt i øjet og mål i støvlerne. Eller som det hed, da Elkjær blev optaget i idrættens Hall of Fame: En farverig og atypisk angriber, som med sin uortodokse stil og sin fandenivoldskhed kunne lave mål, der var i strid med al fodboldlærdom.
I denne biografi fortæller Preben Elkjær for første gang selv historien om sin imponerende karriere – fra ungdomsårene i København til det professionelle eventyr i FC Köln, FC Lokeren og ikke mindst Hellas Verona, hvor han var med til at vinde et sensationelt italiensk mesterskab.
Elkjær beretter naturligvis også om de gyldne år med dynamit-landsholdet, et eventyr som kulminerede under EM i Frankrig 1984 og VM i Mexico i 1986.
'Mit liv som Elkjær' er skrevet i samarbejde med Peter Sloth. Det er en nostalgisk og underholdende historie, der genopfrisker minderne fra de fodboldglade 80?ere, men det er også en ærlig og holdningsbaseret beretning om bagsiden ved professionel fodbold. Til inspiration for alle tilhængere af offensiv, fræk og fantasifuld fodbold, som Elkjær var en fornem eksponent for.

I bogen bredes livet efter den aktive karriere også ud. Vi hører om Elkjærs trænerkarriere i Silkeborg IF, om tiden som klub-ejer i københavnerklubben B93 og kommer tæt på skiftet til direktør på Danmarks første sportskanal på tv TVS.

Publiceret 27 October 2012 12:03